Megkezdődött a védőoltás szociális otthonainkban

Megkezdődött a védőoltás szociális otthonainkban

2021. január 29. 17:30

A félegyházi szociális otthonok lakóinak 94 százaléka kapja meg a koronavírus elleni védőoltást január 29-én és 30-án. Az oltás megkezdése előtt a gondozók részletes tájékoztatást adtak az időseknek ennek szükségességéről. Magyariné Tóth Erika intézményvezető elmondta, hogy a felvilágosító filmeket és tájékoztatókat nagyon jól fogadták a gondozottak. Sok kérdést is feltettek ezzel kapcsolatban, amire megnyugtató válaszokat kaptak. A hozzátartozók is segítették őket ebben a döntésben, bízva abban, hogy mielőbb lehetővé válik a személyes találkozás. A védőoltásokat február 20-án és 21-én ismétlik meg, és remélhetőleg március elsején megszüntethető lesz a látogatási tilalom.

Részletek
Egészséges Bács-Kiskunért – Szűréssel az egészség megőrzéséért

Egészséges Bács-Kiskunért – Szűréssel az egészség megőrzéséért

2021. január 26. 12:00

Ha az egészségről gondolkodunk, megkerülhetetlen a prevenció, azaz a megelőzés fogalma. A betegségek nagy része elkerülhető, de szinte mindegyik gyógyítható is lenne, ha időben felismernénk az arra utaló jeleket. Ennek eszközei a szűrővizsgálatok, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek, csak egy kis odafigyelés, tudatosság, döntés kérdése, hogy élünk-e a lehetőséggel. A szervezett és ajánlott szűréseken való részvétel ingyenes és életet menthet. A szervezett szűrések alkalmával az érintettek személyes meghívót kapnak a térítésmentes vizsgálatra.

Részletek
Felelős egyéni döntések gyorsíthatják a járványhelyzet javulását

Felelős egyéni döntések gyorsíthatják a járványhelyzet javulását

2021. január 22. 12:00

A Korond utcai Egészségközpontban múlt év márciusában, a COVID-járvány megjelenését követően haladéktalanul kialakították azt az eljárásrendet, amit azóta is érvényben tartva sikerült megőrizni a betegek és az intézmény egészségügyi dolgozóinak biztonságát. Dr. Patkós Róbert félegyházi háziorvossal, az Egészségközpont orvosigazgatójával a tapasztalatokról és kilátásokról beszélgettünk.

Részletek
Véradó lettem!

Véradó lettem!

2021. január 22. 10:00

Vannak dolgok, amiben későn érő típus vagyok. Sőt, sokszor halogatok olyan dolgokat, amik már napok, hetek, hónapok óta cirkulálnak az agyamban és tudom, hogy a lelki nyugalmam érdekében meg fogom őket csinálni, de valami miatt mégis azt gondolom, hogy a holnap ideálisabb rá, mint a ma.

Részletek
Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

2021. január 16. 16:00 | Koronavírus

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Részletek
Januári véradások

Januári véradások

2021. január 7. 08:00

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek