Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

2020. április 4. 16:00 | Koronavírus

Itthon hetek óta hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő, éppen ezért múlt héten az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy mostantól a MOL is átáll ezek gyártására. A Pénzcentrumnak sikerült is vásárolnia egyet a termékből egy pesti patikában, de nagy valószínűséggel csak véletlenül, mert még nem lehetne kereskedelmi forgalomban.

Részletek
Véradás a Szakmaköziben

Véradás a Szakmaköziben

2020. április 20. 08:00 | Koronavírus

Április 22-én, szerdán 13.30 és 17.30 között a Szakmaközi Művelődési Házba szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki több mint 30 napja nem járt külföldön, betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Hírek a megyei kórházból

Hírek a megyei kórházból

2020. április 3. 14:00 | Koronavírus

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására. A betegbiztonság érdekében az intézmény haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Részletek
Vis maior vagy sem?

Vis maior vagy sem?

2020. április 6. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus megfékezése miatt bevezetett hatósági intézkedések – utazási, nyitvatartási korlátozások, karanténkötelezettség – jelentősen befolyásolhatják a szerződéses kötelezettségek teljesítését. Egyes termékek, nyersanyagok szállítása már most késedelmesen valósul meg, amely problémával már a járvány elején szembesülnek a gazdasági szereplők. A MAZARS és az együttműködő Borsy Ügyvédi Iroda legfrissebb összefoglalójából kiderül milyen lehetőségek vannak abban az esetben, ha valaki jogszerűen – részben vagy teljesen – mentesülni szeretne szerződéses kötelezettségei alól.

Részletek
A művelődési központ is segít a vészhelyzetben

A művelődési központ is segít a vészhelyzetben

2020. március 31. 17:30 | Koronavírus

A bezárt ajtók mögött is folytatja munkáját a Móra Ferenc Művelődési központ. A szakmai kollégák készítik a felhívásos pályázatok kreatív anyagait, a technikusok karbantartanak, és hogy mindezek mellett segíteni tudjanak a város lakóin is, a maszkok varrása is elindult a gazdasági és ügyviteli kolléganők segítségével. Az elkészült maszkokat átadják az önkormányzatnak, és mosás, valamint fertőtlenítés után szétosztják.

Részletek
Tévhiteket cáfol a WHO

Tévhiteket cáfol a WHO

2020. március 31. 12:00 | Koronavírus

Ahogyan az lenni szokott, az új koronavírus-járvány kapcsán is megjelentek a tévhitek, és a sokakat érintő problémára pofonegyszerű módszereket kínáló megoldások. Az összeállítás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiadványa alapján készült, célja a hiedelmek cáfolata és néhány alapvető kérdés tisztázása. Következzenek a tények és a tévhitek, és a WHO hiteles tájékoztatója.

Részletek