Véradási lehetőségek júniusban

Véradási lehetőségek júniusban

2021. június 3. 17:30

Júniusban is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Hazavágta a home office a fogainkat?

Hazavágta a home office a fogainkat?

2021. május 28. 16:00

A pandémia alatt sokan hagyták ki a fogászati szűrővizsgálatot és halasztották el kezelésüket. Időnként kimaradt a fogmosás, és több volt az édesség fogyasztás, különösen home office-ban – derült ki a MindentMent Fogászati Rendelők 1600 fős online kutatásából. A fogápolási szokások megváltozásának már érezhetők a kedvezőtlen hatásai.

Részletek
Borderline világnapot szeretne létrehozni az írónő

Borderline világnapot szeretne létrehozni az írónő

2021. május 26. 14:00

Bizonyára sokan hallottak már a Borderline személyiségzavarról. Ki közvetve, ki közvetlenül lehet érintett benne. Jelenleg a világon több mint 140 millióan szenvednek ebben a személyiségzavar típusban, ami az orvostudomány szerint az egyik legbonyolultabb mind közül. Külsérelmi nyomai mondhatni egyáltalán nincsenek, mint esetleg más pszichikai megbetegedéseknél – éppen ezért az emberek számára szinte láthatatlan. Ezen szeretne változtatni egy Borderline világnap létrehozásával Kneszl Beáta Carmen írónő, aki maga is érintett a személyiségzavarban.

Részletek
Visszaállítják a fekvőbeteg-ellátást a megyei kórházban 

Visszaállítják a fekvőbeteg-ellátást a megyei kórházban 

2021. május 15. 08:00

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt fokozatosan újraindul az egynapos sebészeti ellátás, a tervezett műtétek, beavatkozások és a fekvőbeteg-ellátás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

Részletek