Egészségügyi intézményeket támogat a Fornetti a járvány alatt

Egészségügyi intézményeket támogat a Fornetti a járvány alatt

2021. április 14. 08:00 | Koronavírus

Számos hazai egészségügyi intézményt támogatott a koronavírus-járvány elmúlt egy éve alatt a Fornetti Magyarország a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A kiskunfélegyházi telephellyel is rendelkező vállalat főként termékeket szállított a járvány kezelésében résztvevő intézmények munkatársainak, hogy így könnyítsen a fokozott terhelés alatt dolgozók mindennapjain.

Részletek
Idén sem maradhat el a húsvét!

Idén sem maradhat el a húsvét!

2021. április 2. 12:00

Bár a nagy rokonlátogatásokról idén is le kell mondanunk, ettől még nem kell elfeledkeznünk az ünnepi hangulatról. Egy kis szervezéssel most is készíthetünk izgalmas húsvéti fogásokat, ráadásul mindebbe az egész családot is bevonhatjuk. A Rama szakértői megosztottak néhány praktikus tippet arról, hogyan készülődjünk és táplálkozzunk kiegyensúlyozottan ebben a különleges időszakban.  

Részletek
Oltottak is adhatnak vért

Oltottak is adhatnak vért

2021. április 5. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus elleni védőoltásban részesültek az oltás másnapján már adhatnak vért, ám ha valaki megfertőződött, gyógyulás után 21 nappal jelentkezhet véradásra – tudtuk meg Almádi-Kis Melindától, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezetének vezetőjétől, aki hozzátette a legutóbbi eseményük is sikeres volt, 35 fő érkezett donornak.

Részletek
A MOK közleménye a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről

A MOK közleménye a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről

2021. március 23. 11:00 | Koronavírus

A Magyar Orvosi Kamara elnökségének közleménye szerint a COVID-19 betegség minden eddiginél erősebben támad. A baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz. A népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére.

Részletek
Miért fontos számunkra a vízfogyasztás?

Miért fontos számunkra a vízfogyasztás?

2021. március 24. 16:00

Egy felnőtt ember testtömegének mintegy 60 százaléka víz, legtöbb sejtünk (a zsírsejteket kivéve) legfőbb alkotója. Így érthető, miért létfontosságú, hogy a rendszeres étkezésen túl az állandó folyadékfogyasztásra is elegendő figyelmet fordítsunk.

Részletek
Új stroke-központ nyílik Budapesten

Új stroke-központ nyílik Budapesten

2021. március 13. 12:00

Stoke-os és egyéb agysérültek rehabilitációját lehetővé tevő központ nyílik Budapesten. A Stroke Neuro Rehab itthon eddig nem létező módon, a kórházi hazabocsátás és az otthoni rehabilitáció között teremt hidat. A bentfekvőket és rövid tréningre érkezőket egyaránt fogadó központban olyan szakképzett gyógytornászok dolgoznak a túlélőkkel, akik egy nemzetközileg elismert, Angliából származó módszer segítségével érnek el látványos eredményeket.

Részletek
Segítséget nyújt az önkormányzat az oltási regisztrációhoz

Segítséget nyújt az önkormányzat az oltási regisztrációhoz

2021. március 17. 15:00 | Koronavírus

Mivel a napi tapasztalatok tanúsága szerint sok idős személynek jelent problémát önállóan regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra, a félegyházi önkormányzat munkatársai segítséget nyújtanak mindazoknak, akik erre igényt tartanak. A 76/562-030-as telefonszámon Görög Anita és Keresztes Tünde várja munkaidőben az érdeklődők hívását.

Részletek
Márciusban is adhatunk vért

Márciusban is adhatunk vért

2021. március 17. 17:30

Márciusban is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek