Biztonságra törekedik a posta is

Biztonságra törekedik a posta is

2020. március 19. 12:00 | Koronavírus

A Magyar Posta Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozását minden lehetséges eszközzel segítse. A Kormány utasításaival és ajánlásaival összhangban összeállítottak egy részletes cselekvési tervet, amelynek célja, hogy minden szükséges óvintézkedés bevezetése mellett a postai szolgáltatások folyamatosságát biztosítani tudják.

Részletek
Nem tervez kijárási tilalmat az Operatív törzs

Nem tervez kijárási tilalmat az Operatív törzs

2020. március 18. 17:00 | Koronavírus

2817 ember van hatósági házi karanténban, eddig 5094 ellenőrzést hajtottak végre a hatóságok – mondta Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a mai sajtótájékoztatón. Ellenőrizték az új intézkedések betartását is, eddig 7 személlyel szemben, 350 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Részletek
A Kossuthvárosi Óvoda helyett a Rocktárban és az Ipartestületben lesz véradás

A Kossuthvárosi Óvoda helyett a Rocktárban és az Ipartestületben lesz véradás

2020. március 23. 16:00 | Koronavírus

Félegyháza újra bizonyítja, hogy a bajban össze tud tartani! Amikor a megye többi településén sorra maradnak el a véradások, nálunk az elmaradtak helyett sikerül másik kettőt megtartani! Az Országos Vérellátó Szolgálatnak a kialakult járványügyi helyzetben továbbra is biztosítania kell a vérkészítményeket a kórházak számára. Épp ezért kérnek mindenkit, hogy amennyiben egy hónapja nem jártak külföldön és egészségesek, van rá lehetőségük, menjenek el a véradásra. Az eredetileg a Kossuthvárosi Óvodába tervezett véradás március 24-én, kedden délelőtt a Rocktárban 9-től 12-ig, délután pedig az Ipartestület székházában lesz 13.30 és 16.30 között.

Részletek
Otthon – az újraértelmezett fogalom

Otthon – az újraértelmezett fogalom

2020. március 18. 14:00 | Koronavírus

Hétfőtől kezdve sok családban átértékelődött az otthon fogalma. A gyerekek nem mentek iskolába, helyette otthon tanulnak, online órákon vesznek részt. Azok a „szerencsések”, akiknek a munkáltatója engedélyezte a home-office-t, azaz az otthonról történő munkavégzést, legalább a felügyeletet meg tudják oldani, míg mások próbálják kisakkozni, mikor ki maradjon otthon a gyerekekkel, melyik kis barát szüleit szervezzék be, vagy ha már semmi más lehetőség sincs, esetleg mégis a nagyszülőkre bízzák csemetéjüket – vagy kockáztassák az állásukat? Modok Ágnes tanácsadó szakpszichológus írása.

Részletek
Megkezdték a koronavírus-vakcina tesztelését az USA-ban

Megkezdték a koronavírus-vakcina tesztelését az USA-ban

2020. március 16. 17:00 | Koronavírus

Az amerikai kormányzat egyik névtelenséget kérő egészségügyi tisztviselője azt közölte az Associated Press hírügynökséggel, hogy ma, hétfőn kezdik el az Egyesült Államokban kifejlesztett első kísérleti koronavírus-vakcina klinikai tesztjeit. Jelenleg több tucat kutatócsoport dolgozik világszerte megfeszített erővel a koronavírus elleni hatékony védőoltás mielőbbi kifejlesztésén.

Részletek