Május 3-áig hatályban maradnak a szigorítások

Május 3-áig hatályban maradnak a szigorítások

2020. április 23. 14:30 | Koronavírus

Május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Azt is mondta, hogy minden feltétel adott, hogy május 4-étől az érettségi vizsgákat - kizárólag írásban - biztonságos keretek között lebonyolítsák. Összefoglaltuk a legfontosabb bejelentéseket a csütörtöki Kormányinfóról.

Részletek
Minden bentlakásos szociális dolgozó vírustesztje negatív lett

Minden bentlakásos szociális dolgozó vírustesztje negatív lett

2020. április 23. 11:30 | Koronavírus

Tisztelt Félegyháziak! Az elmúlt napokban az önkormányzat által beszerzett vírustesztekkel leszűrtük a két idősek otthonában, a hajléktalanszállón és a családok átmeneti otthonában szolgálatot teljesítő munkatársainkat, két esetben pedig államilag biztosított szűrést is elvégeztek. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy valamennyi teszteredmény negatív lett. Köszönöm dr. Patkós Róbertnek és munkatársainak az önzetlen segítséget! A két idősek otthonát a járvány magyarországi megjelenésével egyidejűleg hermetikusan lezártuk, oda csak a szakdolgozók léphetnek be a biztonsági előírások betartása mellett. Az intézményeket folyamatosan fertőtlenítjük. A Kormányhivatal minden héten ellenőrzi a működésünket. Az időseink és ellátottjaink biztonságban vannak.

Részletek
Tovább támad a madárinfluenza

Tovább támad a madárinfluenza

2020. április 23. 11:00

A fokozódó madárinfluenza miatt védőkörzeteket rendeltek el az alábbi települések bel- és külterületére: Bugac, Bugacpusztaháza, Bócsa, Császártöltés, Csólyospálos, Harkakötöny, Jászszentlászló, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kisszállás, Kömpöc, Kunfehértó, Mélykút, Móricgát, Nyárlőrinc, Orgovány, Petőfiszállás, Rém, Soltvadkert, Szank, Tázlár, Tompa és Zsana. Borota, Csávoly, Hajós, Kaskantyú, Kecskemét, Kiskőrös, Kunszállás, Páhi, Pálmonostora, Pirtó és Városföld települések esetében csak külterületen rendelték el a védőkörzetek kialakítását.  

Részletek
Életmód-gyakorlatok az egyensúlyteremtéshez

Életmód-gyakorlatok az egyensúlyteremtéshez

2020. április 25. 08:00

Tevékenységtervező, ami átsegít minket a „kényszerpihenő” időszakán. A Demola Budapest innovációs platform, a Pine Design digitális stúdió és Jakobovits Kitti pszichológus és irodalomterapeuta együttműködésében, Practice Living néven egy online elérhető terméket fejlesztettek ki, amely segít napirendünk újrarendszerezésében, és biztonságérzetünk növelésében.

Részletek
Elkülönített 133 ágyat az új koronavírusos betegek számára a félegyházi kórház

Elkülönített 133 ágyat az új koronavírusos betegek számára a félegyházi kórház

2020. április 22. 08:00 | Koronavírus

Finanszírozott ágyainak 60 százalékát, összesen 133 ágyat szabadított fel dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének felszólítására a félegyházi városi kórház – tudtuk meg dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettestől. Ezt a kardiológiai rehabilitáció, a mozgásszervi rehabilitáció I. és a krónikus belgyógyászat C osztályának teljes lezárásával teljesítette az intézmény. Szükség esetén itt kaphatnak elhelyezést az új koronavírusos betegek.

Részletek
Megkezdik a félegyházi idősellátásban dolgozó munkatársak tesztelését

Megkezdik a félegyházi idősellátásban dolgozó munkatársak tesztelését

2020. április 16. 10:15 | Koronavírus

Tisztelt Félegyháziak! Minden munkatársammal gőzerővel dolgozunk, hogy megfelelő válaszokat tudjunk adni a járvány kihívásaira és Félegyháza továbbra is a lehető legbiztonságosabb módon tudja nyújtani a közszolgáltatásokat. Az elmúlt napok legfontosabb intézkedéseit és eseményeit az alábbiakban foglaltam össze az Önök részére.

Részletek