Félegyházi összefogás a koraszülöttekért

Félegyházi összefogás a koraszülöttekért

2016. november 3. 09:30

A lila a koraszülöttek színe, a halak a termékenység, a női mesealakok az anyaság szimbólumaként kerültek a kecskeméti koraszülött részleg (PIC) falaira. A mesevilág Boros Anikó és Zsoldos Csaba kezei nyomán kelt életre e csodálatos hely falain. Csodálatos, mert a szülők és az itt dolgozók közös erőfeszítései eredményeként olyan koraszülöttek és beteg újszülöttek kapnak itt esélyt, akiknek sorsa másutt, más körülmények között talán végérvényesen megpecsételődne.

Részletek
A Szociális Munka Napja

A Szociális Munka Napja

2016. november 9. 17:30

Ünnepséget rendez a szociális munka napja alkalmából Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata. November 10-én, csütörtökön 14 órakor a művelődési központ színháztermében Csányi József polgármester köszöntője után adják át a bizottsági dicséreteket és jutalmakat, majd ünnepi műsorra kerül sor.

Részletek
Egy beteg kislánynak gyűjtenek

Egy beteg kislánynak gyűjtenek

2016. október 25. 13:30

A Bugaci Tanyaszínház társulata nem először áll jótékony ügy mellé. Több alkalommal is színpadra léptek már, - köztük 2014 novemberében Kiskunfélegyházán is -, hogy másokon segítsenek. Így lesz ez a hét végén is.

Részletek
Díjmentes védőoltás

Díjmentes védőoltás

2016. október 22. 08:15

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete (HGYE) üdvözli az egészségügyi államtitkárság döntését, amellyel a jövő évtől térítésmentessé teszi a két év alatti gyermekek számára a gennyes agyhártyagyulladást okozó meningococcus C elleni védőoltást.

Részletek
Őszi immunerősítés

Őszi immunerősítés

2016. október 20. 11:30

Javában tart az ősz. Az egyik héten reggel hideg, délután meleg, míg a másik héten esős és nagyon hideg az idő. Ez a változékony időjárás kedvez a náthát és megfázást okozó vírusok megtelepedésének és szaporodásának. Másrészről elkezdődött az iskola, óvoda, bölcsőde. A gyermekek a közösségben találkozhatnak számukra új kórokozókkal, melyek megfázást, orrfolyást, köhögést okoznak. És ekkor jut eszünkbe először, hogy hogyan előzhettük volna ezt meg, s hogyan rövidíthetnénk le a betegség lefolyásának idejét! Ilyenkor gondolunk először az immunrendszer erősítésére, pedig azt már augusztusban el lehetne, és el kellene kezdeni!

Részletek
A K&H gyógyvarázs lett az év legnagyobb társadalmi hatású programja

A K&H gyógyvarázs lett az év legnagyobb társadalmi hatású programja

2016. október 15. 10:15

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt 13 évben a gyermekegészségügy számára nyújtott folyamatos támogatás és a társadalom széles körének bevonása elismeréseként elnyerte a Magyar Adományozói Fórum által megítélt Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program első helyezését. A program emellett Az Év Társadalmi Befektetési Programja, a Legsikeresebb Partneri Együttműködés és a Leginnovatívabb Támogatói Program kategóriákban is díjat, illetve elismeréseket kapott.

Részletek
Jótékonysági szem- és fogszűrés

Jótékonysági szem- és fogszűrés

2016. október 12. 08:15

A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén február 1-je után második alkalommal, újra ingyenes szemszűrést végez a Mediroyal Prevenciós Központban október 17-én, hétfőn. A tavalyi kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt.

Részletek