Semmelweis Nap a városi kórházban

Semmelweis Nap a városi kórházban

2016. július 5. 07:30

Július 1-je a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 1818-ban e napon született Semmelweis Ignác, a hazai és nemzetközi orvoslás kiemelkedő alakja, az anyák megmentője, akinek emléke előtt a legkiválóbb orvosok, ápolók, és más egészségügyben dolgozók munkájának elismerésével hajt főt ilyenkor az utókor.

Részletek
Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2016. június 13. 12:30

A Kamilla Gyógynövény és Biobolt Kiskunfélegyházán, a Kossuth u. 4. szám alatt várja kedves vásárlóit glutén-, tej-, és tojásmentes termékek, alapanyagok, lisztek, édes és sós csemegék, pékáru széles választékával. Cukorbetegek és fogyni vágyók számára méregtelenítő, zsírbontó teákat, vitaminokat, csökkentett szénhidrát tartalmú liszteket, tésztákat kínálnak, mely mellett az egészséges étrendbe beilleszthető bio-, és reform élelmiszerek is megtalálhatók polcaikon. Az üzletben mintabolti áron kaphatók Varga Gábor gyógygomba kivonatai, melyek használatához szakszerű tanácsadással állnak rendelkezésre. Daganatos betegségek kezelésére, sugárkezelés, kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére és az erőnlét javítására is találhatók készítmények. Az üzlet egész évben várja kedves vásárlóit hétköznapokon 8-18 óráig, szombaton 9-12 óráig.

Részletek
Nem jó a kalcium az allergiás tünetek megszüntetésére

Nem jó a kalcium az allergiás tünetek megszüntetésére

2016. június 13. 10:20

Nékám Kristóf allergológus közlése szerint a kalcium nem jó a méh- vagy darázscsípés miatti allergiás tünetek megszüntetésére. Az allergológus azt mondta, az egyetlen rövid távú megoldás egy adrenalint tartalmazó injekciófajta, amit bárki beadhat a saját combjában, ugyanis innen szívódik fel a legjobban a hatóanyag.

Részletek
Tanácsok allergiásoknak

Tanácsok allergiásoknak

2016. május 31. 09:30

Az allergiás betegek száma Magyarországon körülbelül három millióra tehető. Közülük kétmillióan szénanáthások, egymillióan pedig valamilyen táplálékallergiától szenvednek. Így elmondható, hogy az allergia népbetegség. Az allergiások száma évről-évre rohamosan nő, bármely életkorban kialakulhat, és a tünetek egyre hevesebbek.

Részletek