Emelik az anyatejért kapott anyagi juttatást

Emelik az anyatejért kapott anyagi juttatást

2016. július 29. 11:40

Másfélszeresére emelik a leadott anyatej áráért kapott juttatást - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Budapesten. Novák Katalin elmondta, az eddigi 1800 forint helyett 2700 forintot fognak kapni az anyatej literjéért azok az édesanyák, akik anyatejgyűjtő állomáson adják le az anyatejet. Az anyatejes táplálás világnapja (augusztus 1-je) alkalmából tartott sajtótájékoztatón az államtitkár azt mondta, a cél, hogy minél több gyermek kapjon anyatejet féléves koráig.

Részletek
Tetőzik a kullancsszezon!

Tetőzik a kullancsszezon!

2016. július 26. 08:20

Az év eleji előrejelzésnek megfelelően, az enyhe téli időjárás miatt tetőzik a kullancsok száma hazánkban: egyre többen fordulnak háziorvoshoz kullancscsípés miatt, miközben a parazitát továbbra is sok tévhit övezi.

Részletek
Semmelweis Nap a városi kórházban

Semmelweis Nap a városi kórházban

2016. július 5. 07:30

Július 1-je a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 1818-ban e napon született Semmelweis Ignác, a hazai és nemzetközi orvoslás kiemelkedő alakja, az anyák megmentője, akinek emléke előtt a legkiválóbb orvosok, ápolók, és más egészségügyben dolgozók munkájának elismerésével hajt főt ilyenkor az utókor.

Részletek