Arcok a városból - A „csontkovács”

Arcok a városból - A „csontkovács”

2018. február 16. 09:30

Sokféle érték van egy városban: természeti kincsek, épített környezet, összetartó közösségek, és persze az egyén. Az egyes ember, aki a maga gondolkodásával, munkához való hozzáállásával, másokhoz való viszonyával, lényével meghatározza, lélekkel tölti meg az egészet. Tőle, általa lesz az a közeg sajátos, egyedi, semmi mással össze nem téveszthető. A hétköznapi emberek: a hentes, a bolti pénztáros, a cégvezető, a kozmetikus, a háziorvos, a hivatalnok, a tanár… teszi Félegyházát szerethető várossá, inspiráló élettérré. Férfiak és nők, fiatalok és idősek, akikről sokat hallunk, és akik csendben teszik a dolgukat a háttérben. Ennek a gazdag sokszínűségnek az egyik árnyalata Kujundzic Róbert. Mesterségét tekintve építész, továbbá gerinc-, ízület- és izomterapeuta. Első hallásra engem is meglep ez a párosítás, de szerinte nincs ebben semmi rendkívüli, elvégre mindkettő mechanikára és fizikára épül.

Részletek
Februári véradások

Februári véradások

2018. január 31. 13:30

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Rendkívüliek: Semmelweis

Rendkívüliek: Semmelweis

2018. február 14. 09:30

Kiskunfélegyházán február 23-án, pénteken 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban adják át az Oltalmazó kezek elismerést. A vendégeket Balla László alpolgármester köszönti. Az est folyamán jótékonysági előadás is lesz a kiskunfélegyházi Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára. Jegyek 1200 forintos áron vásárolhatók a kórház titkárságán és a művelődési központban.

Részletek
Januári véradások

Januári véradások

2018. január 3. 13:00

Januárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Ajándékozzon karácsonyra egészséget a beteg gyerekeknek

Ajándékozzon karácsonyra egészséget a beteg gyerekeknek

2017. december 11. 07:30

Az egészség a legnagyobb ajándék, különösen akkor, ha a gyermekekről van szó. Az idén 30 éves K&H hisz abban, hogy felelős azért a társadalomért és környezetért, amelyben dolgozik, így arra törekszik, hogy válaszokat adjon a társadalmi igényekre és hozzájáruljon ahhoz, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek.  

Részletek
Pitvarfibrilláció nap a kórházban

Pitvarfibrilláció nap a kórházban

2017. november 20. 07:30

Pitvarfibrilláció napot szervez Kecskeméten a Szívbetegekért Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány az agyembóliát okozó ritmuszavar veszélyeinek tudatosítására a megyei kórházban. A november 22-i rendezvényre 10 és 14 óra között várják az egészségeseket és a ritmuszavarban szenvedőket egyaránt.

Részletek
Oltás a bárányhimlő ellen

Oltás a bárányhimlő ellen

2017. november 7. 09:30

Védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a szövődmények, illetve maradandó károsodások elkerülése érdekében gyermekeknek és a betegségen eddig át nem esett felnőtteknek is a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Részletek