Pályázati felhívás - Zöldségfeldolgozó tanüzem üzemvezető

Pályázati felhívás - Zöldségfeldolgozó tanüzem üzemvezető

2014. június 26. 15:30

Kiskunfélegyháza Város Polgármestere (6100, Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) pályázatot hirdet a Félegyházi Hangya – 2010. Termelőiskola – a Vidék Iskolája projekt keretében létrehozni kívánt (6100, Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 1.) Zöldségfeldolgozó Tanüzem Üzemvezetői álláshelyének teljes munkaidőben történő betöltésére.

Részletek
Csodák és Kószák a könyvtárban

Csodák és Kószák a könyvtárban

2014. június 26. 11:19

Az olvasás megszerettetése, a könyvtár megismertetése volt a célja a könyvtár olvasótáborának. Az első és második osztályos gyerekek Czigány Zoltán: Csoda És Kósza meseregényét olvasták a foglalkozásokon. De nemcsak olvastak, hanem a két főszereplő lovacska történetét feldolgozva, Dobos Matild táborvezető irányításával ellátogattak egy tanyára, ahol lovagolhattak és megismerkedhettek a háziállatokkal. Kézműveskedtek is a múzeumban, ahol minden gyermek megmintázta textilből Csodát és Kószát. A lurkók mindegyike könyvtári tag lett, és úgy nyilatkoztak a tábor zárásakor, hogy a lovacskákról megjelent további regényeket is szeretnék elolvasni.

Részletek
Péntekre halasztódik a szúnyogirtás

Péntekre halasztódik a szúnyogirtás

2014. június 25. 16:25

Elmarad Kiskunfélegyházán a mai napra (jún. 25-re) tervezett szúnyogirtás. Ennek oka a kedvezőtlen időjárás – mondta el Páli Attila. A szúnyogritkítással megbízott cég munkatársa hozzátette, hogy az előrejelzések szerint várhatóan pénteken, az esti órákban tudják elvégezni a munkálatokat.

Részletek
„Álügyvéd”

„Álügyvéd”

2014. június 25. 13:23

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. László 45 éves és K. Erika 41 éves kiskunmajsai lakosok ellen.

Részletek
Megöregedni humorral, méltósággal

Megöregedni humorral, méltósággal

2014. június 25. 11:30

– Én nem hallok, Rózsika meg nem lát. Így aztán jól kiegészítjük egymást – mondja egészséges öniróniával, nevetve a 94 esztendős Dam Ottóné, vagy ahogy a többiek nevezik a Csanyi úti idősek otthonában, Macuka. Rá, és a szomszédos szobában élő, hasonló korú barátnőjére a ház minden rendezvényén biztos fellépőként lehet számítani. Macuka szaval, Rózsika pedig énekel. Egyébként sétával, pihenéssel, beszélgetéssel ütik el az időt.

Részletek