Megújult a ringhegyi kereszt

Megújult a ringhegyi kereszt

2014. április 14. 10:38

A felújított út menti kereszt avató ünnepségén Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője a Ringhegy rövid történetét ismertette. Kifejtette, hogy az itt élők mindig fontosnak tartották a keresztállítást, ami a hitélet szolgálata mellett fontos tájékozódási pont is volt. A lakossággal összefogva szeretnék elérni, hogy valamennyi kereszt megújuljon, gondozott legyen. A helyreállított egyházi jelképet Hajagos Gyula atya szentelte fel és áldotta meg.

Részletek
Kányádi versek szóltak a könyvtárban

Kányádi versek szóltak a könyvtárban

2014. április 11. 17:51

Kányádi Sándor költőről, küzdelmeiről és emberi helytállással megélt sorsáról szólt az irodalmi est április 10-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A költészet napja előestéjén megtartott rendezvényen Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője mondott köszöntőt. Lőwey Lilla a székelyföldi származású alkotóval kapcsolatos élményeit osztotta meg a hallgatósággal. A költő verseiből Soós Andrea előadóművész idézett.

Részletek
Rendkívüli történelemóra

Rendkívüli történelemóra

2014. április 11. 14:04

A Móra Ferenc Gimnázium hagyományos rendkívüli tanóráin egy-egy szakterületén híressé vált, vagy érdekes személyiségeket kér fel arra, hogy kutatási területéről és mindennapi életéről tartson előadást a diákoknak.

Részletek
Nyelvi és kulturális csereprogram

Nyelvi és kulturális csereprogram

2014. április 11. 08:08

Április 7-én este érkeztek meg Kiskunfélegyházára azok az olasz diákok, akik a Móra Ferenc Gimnázium tanulóinak látogatását viszonozták.Sokadik éve már, hogy kiválóan működik a feltrei Giorgio dal Paz Gimnáziummal az a csereprogram, melynek keretében egy hetet az észak olaszországi testvérvárosban tölthetnek a Mórások, egy hetet pedig városunk családjai látják vendégül a feltrei fiatalokat.

Részletek
Főzni is jól tudnak a gépészek

Főzni is jól tudnak a gépészek

2014. április 10. 21:46

Folytatva a hagyományokat harmincadik alkalommal rendezték meg a Gépész Napokat a Szent Benedek Szakképző Iskolában április 10-én. Az évfordulós rendezvény újdonsága a „mini állásbörze volt”. Ennek keretében, a diákok nagy érdeklődése mellett, 9 cég mutatkozott be.

Részletek
TŰZGYÚJTÁSi TILALOM feoldása

TŰZGYÚJTÁSi TILALOM feoldása

2014. április 10. 17:46

A Bács-Kiskun megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre 2014. március 22-én elrendelt tűzgyújtási tilalmat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága feloldja.

Részletek
Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap

Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap

2014. április 10. 17:41

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a közúti járművek tavaszi-nyári közlekedésére való felkészítésének jegyében Közlekedésbiztonsági Nyílt Napot tart 2014. április 12-én 8:00 és 12:00 óra között Kecskemét, Szent István krt. 19/a. és Baja, Nagy István u. 40. szám alatti vizsgáló állomásain.

Részletek