Megújulnak a jelzőlámpák

Megújulnak a jelzőlámpák

2014. április 18. 08:52

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, a városunkban közlekedőket, hogy az 5. sz. főútvonalon Önkormányzatunk és a Magyar Közút NZRT közös üzemeltetésű jelzőlámpáinak korszerűsítése kezdődik meg hamarosan, KÖZOP pályázati finanszírozással. A korszerűsítés során a vezérlő-, a fejegységek, valamint az automata forgalomfüggő irányítás jeladóit is újakra cserélik. A lámpafejekbe energiatakarékos és hosszú élettartamú Led fényforrások kerülnek a jelenlegi izzólámpás helyett. A forgalomfüggő vezérlés gyakran meghibásodó eleme maga a jeladó, amely jelenleg az aszfaltburkolatba süllyesztett vezetékből, ún. detektorhurokból állt. Az aszfalt gyűrődése, repedése során ezek könnyen sérültek, ekkor a gép rögzített idejű periódusra váltott. Az új berendezés mágneses érzékelővel, rádiófrekvenciás jeltovábbítással kiküszöböli ezt a hibalehetőséget, üzembiztosabb működést eredményezve.

Részletek
Parkszépítés a Kossuthvárosban

Parkszépítés a Kossuthvárosban

2014. április 18. 08:43

Március 19-én, szombaton tavaszi parkszépítésre várja a Kossuthváros játszóterén mindazokat a környékben élőket Horváth Tamás önkormányzati képviselő, akik szívesen tesznek maguk is a város szépségéért, tisztaságáért.

Részletek
Felfüggesztették a Lisznyai utcai erdőirtást

Felfüggesztették a Lisznyai utcai erdőirtást

2014. április 17. 20:25

Az elmúlt év végén döntöttek arról egy lakossági fórumon, hogy kivágják a balesetveszélyes fákat a Lisznyai utcában. Ezt, az ott élők azért kérték Kapus Krisztiántól, a körzet önkormányzati képviselőjétől, illetve a hivataltól, mert attól tartottak, hogy a laza talajon nagyra nőtt fákat egy vihar bármikor kidöntheti, ami a villanyvezetékeket éppúgy veszélyezteti, mint az utca lakóépületeit. A munkálatokhoz nemrégiben hozzá is kezdtek, de ennek mégsem örültek a környék lakói.

Részletek
Ön várja-e a locsolkodókat?

Ön várja-e a locsolkodókat?

2014. április 16. 16:18

Közeleg a húsvét, a férfiak közül többen elindulnak majd locsolkodni. Ma arra voltunk kíváncsiak, vajon a lányok-asszonyok várják-e a locsolóverset és a kölnit, vagy mégsem ragaszkodnak annyira a húsvéti szokásokhoz.

Részletek
Gratulálunk a nyertesnek!

Gratulálunk a nyertesnek!

2014. április 16. 15:36

Online oldalon mindennap elolvassa a friss információkat, szívesen lájkolja azokat az írásokat, amik elnyerik a tetszését, és most még nyert is a felegyhazikozlony.hu-n.

Részletek