Kisorsoltuk a nyertest

Kisorsoltuk a nyertest

2014. április 15. 11:14

Kisorsoltuk új nyereményjátékunk nyertesét. A 4 GB-os, színes kijelzős Yarvik MP4 lejátszót a félegyházi PC Varázsló jóvoltából ajánlottuk fel, és Facebook oldalunk azon lájkolói között sorsoltuk ki, akik a játék ideje alatt megosztották a nyereményjáték felhívását.

Részletek
Vigyázzunk értékeinkre Húsvétkor is!

Vigyázzunk értékeinkre Húsvétkor is!

2014. április 15. 09:26

Az elmúlt évek során Magyarországon átalakultak a Húsvéti szokások, az ünnephez nagyobb bevásárlás csatlakozott, sok ember családi kirándulással köti össze a szabadnapokat. Ezekhez a változásokhoz a bűnözői szokások is igazodtak: a bevásárlás során figyelmetlenül tartott pénztárcák, a bevásárlóközpontok zsúfolt parkolóiban álló gépkocsik, az üresen maradt lakások kerültek a bűnözők célkeresztjébe.

Részletek
Albert Flórián legendája a művelődési központban

Albert Flórián legendája a művelődési központban

2014. április 14. 13:26

A Ferencváros legendás labdarúgójának, Albert Flóriánnak személyes tárgyaiból, pályafutásának relikviáiból nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tablókon fotók, írások, a tárlókban kupák, érmek, mezek és futball labdák idézik az egyetlen magyar aranylabdás játékos pályafutását. A megnyitón Juhász István Kiskunfélegyháza díszpolgára és Horváth Tamás önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A kiállítást Albert Magdolna, a Nemzet Sportolójának lánya nyitotta meg. A tárlat április 24-éig látogatható.

Részletek
Virágba borult a városközpont

Virágba borult a városközpont

2014. április 14. 12:41

Április 12-én rendezték meg Kiskunfélegyházán a hagyományos Tavaszi virágünnepet. Közel 20 dísznövény és virágkertészeti bemutatót láthattak a városközpontban az érdeklődők. Újdonság volt, hogy idén gyógynövényeket is bemutattak, egy helyi tüzép pedig kertépítészeti kiállítással és ehhez kapcsolódó szaktanácsadással jelentkezett a rendezvényre. Az programot gazdag kulturális összeállítás tette színesebbé.

Részletek
Megújult a ringhegyi kereszt

Megújult a ringhegyi kereszt

2014. április 14. 10:38

A felújított út menti kereszt avató ünnepségén Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője a Ringhegy rövid történetét ismertette. Kifejtette, hogy az itt élők mindig fontosnak tartották a keresztállítást, ami a hitélet szolgálata mellett fontos tájékozódási pont is volt. A lakossággal összefogva szeretnék elérni, hogy valamennyi kereszt megújuljon, gondozott legyen. A helyreállított egyházi jelképet Hajagos Gyula atya szentelte fel és áldotta meg.

Részletek
Kányádi versek szóltak a könyvtárban

Kányádi versek szóltak a könyvtárban

2014. április 11. 17:51

Kányádi Sándor költőről, küzdelmeiről és emberi helytállással megélt sorsáról szólt az irodalmi est április 10-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A költészet napja előestéjén megtartott rendezvényen Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője mondott köszöntőt. Lőwey Lilla a székelyföldi származású alkotóval kapcsolatos élményeit osztotta meg a hallgatósággal. A költő verseiből Soós Andrea előadóművész idézett.

Részletek