Május elsején nyit a félegyházi strand

Május elsején nyit a félegyházi strand

2014. április 22. 13:54

A Kiskunfélegyházi Városi Uszoda és Strand felújítási és karbantartási munkálatai még folynak. A jövő héten azonban a fedett uszodát és egy külső meleg vizes medencét is birtokba vehetik a látogatók. A szabadtéri strand – a megszokottak szerint – május elsején nyit ki.

Részletek
Mentettek, oltottak

Mentettek, oltottak

2014. április 22. 11:38

Ismét eseménydús hétvégéjük volt a tűzoltóknak. Az elmúlt 96 órában 35 jelzés érkezett a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába. Ebből 22 tűzeset, 9 műszaki mentés és 4 téves jelzés volt.

Részletek
Képeslap kiállítás az

Képeslap kiállítás az

2014. április 22. 07:03

A Nagyatádon élő Sasvári Tiborné képeslapgyűjteményének az első világháborút bemutató darabjaiból rendeznek kamarakiállítást április 25-én, pénteken 15 óra 30 perckor. a Hattyúházban. A kiállítást megnyitja Mayer Lászlóné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület választmányának tagja.

Részletek
Aki csak a dolgát tette

Aki csak a dolgát tette

2014. április 22. 06:56

Több évtizedes pedagógusi, testnevelői munkája elismeréseként veheti át a Kiskunfélegyháza Város Díszpolgára kitüntető címet Kerék Csaba a városalapítók napi ünnepségen. Több félegyházi generáció józsefes tanulójának Csaba bácsija két olimpikont nevelt, 106 alkalommal szerzett egyéni versenyzőivel és csapataival diákolimpiai aranyat. Sportolói, edzői munkájának eredményességét elismerő oklevelek, érmek, serlegek tucatjait őrzik a tablók és a vitrinek. A sikerekre büszke a legendás és közkedvelt testnevelő, de arra még inkább, hogy nemcsak a sporteredményeket elért tanulói köszöntik örömmel nap mint nap az utcán, hanem azok a volt diákok is, akiket csetlő-botló gyermekként – néha szigorral – megtanított kötélre mászni, szekrényt ugrani és beavatta őket az egyéb atlétikai sportágakba is.

Részletek
Alaposan eláztak húsvétkor a padkaporos lányok

Alaposan eláztak húsvétkor a padkaporos lányok

2014. április 21. 11:32

Vödröket és kannákat ragadtak magukhoz a Padkaporos Táncegyüttes férfitagjai hétfőn reggel. A szegedi Ménkű bandával közösen szekérre pattantak és zenélve, énekelve vonultak végig a városon. Az együttes hölgy tagjainak házainál megálltak, majd felidézve a hagyományos húsvéti köszöntőket megöntözték őket. A lányok alaposan eláztak, de egyik sem sértődött meg. Sőt, étellel - itallal várták a locsolkodókat. A fiúk kaptak hímes tojást és szép kis virágokat a mellényükre, kalapjukra. A padkaporosok az idei, jó hangulatú húsvéti locsolkodást hagyományteremtő céllal tartották meg.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2014. április 19. 18:12

Két piaci nap után úgy érzi, mintha mindig is itt árult volna a legszélső pultnál, mert a félegyházi vásárlók kedvesek és barátságosak. Bemutatjuk Behányné Leopold Ildikó őstermelőt.

Részletek
Parkszépítés a Kossuth-városban

Parkszépítés a Kossuth-városban

2014. április 19. 11:40

Idén is megszépítették a Kossuth-városban az óvoda mögötti parkot a városrész lakói. Horváth Tamás önkormányzati képviselő kezdeményezésére felújították az elhanyagolt erdőrészt, lenyírták a füvet. Áttekinthetővé, sétára, pihenésre alkalmassá vált a park teljes területe. A fák nyesedékeit szétválogatták. Amelyek fűtésre hasznosíthatóak, azokat a környékbeli rászorulóknak ajándékozzák, a többit a VSZKSZ telephelyén hasznosítják.

Részletek
Várják a borbarátokat

Várják a borbarátokat

2014. április 19. 08:27

Április 24-én, csütörtökön 17 óra 30 perckor rendezik meg a kiskunfélegyházi Ipartestület székházában a Borbarátok következő találkozóját. Az összejövetel meghívott vendége Gálné Dignisz Éva, a 2013-as év bortermelője, és Bodor László csongrádi bio szőlőtermelő és borász.

Részletek