Láthatóvá teszik a középkori Félegyházát

Láthatóvá teszik a középkori Félegyházát

2014. április 23. 21:22

Kiskunfélegyháza régmúltját idéző templomhalmi ásatások folytatására nyílt lehetőség egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A Bankfalu területén az 1500-as években pompázott egy erődtemplom, árokkal és kőfallal körülvéve, amit a törökök felégettek. Köveit, maradványait később széthordták a város újjáépítői. A régészek 2008-ban kezdték el feltárni a területet, ahol számos értékes leletre bukkantak. Így merült fel a gondolat, hogy ezen a helyen egy emlékparkot alakítsanak ki. A muzeológusok és az önkormányzat összefogásának köszönhetően ez a folyamat elindulhat, jelentették be a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón a város és a megyei múzeum vezetői április 22-én.

Részletek
Permetezés

Permetezés

2014. április 23. 11:56

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza belterületén elvégzésre kerül a platán, és Vadgesztenye növényvédelmi permetezése a délutáni, esti órákban.

Részletek
Honoráljuk olvasóink hűségét!

Honoráljuk olvasóink hűségét!

2014. április 22. 19:13

Szívesen fejlesztené vezetői képességét, reflexeit? Szeretne tantermi körülmények között felkészülni olyan veszélyhelyzetekre, amelyek a mindennapi közlekedés során váratlanul érhetik? A Félegyházi Közlöny és a Süveges Autósiskola segítségével most megteheti! Nem kell mást tennie, mint lájkolni a Félegyházi Közlöny Facebook oldalát, és megosztani ezt a felhívást. Így leghűségesebb olvasóink között találhat gazdára a Süveges Autósiskola felajánlása, a szimulátoros képzés motoros, vagy autós szimulátorral, mi ideális felkészülést nyújthat jogosítvánnyal rendelkezőknek a tavaszi és a nyári túrák előtt. Nem kell mást tennie, mint lájkolni és megosztani! Május 27-én kiderül ki vehet részt a szimulátoros képzésen!

Részletek
Május elsején nyit a félegyházi strand

Május elsején nyit a félegyházi strand

2014. április 22. 13:54

A Kiskunfélegyházi Városi Uszoda és Strand felújítási és karbantartási munkálatai még folynak. A jövő héten azonban a fedett uszodát és egy külső meleg vizes medencét is birtokba vehetik a látogatók. A szabadtéri strand – a megszokottak szerint – május elsején nyit ki.

Részletek
Mentettek, oltottak

Mentettek, oltottak

2014. április 22. 11:38

Ismét eseménydús hétvégéjük volt a tűzoltóknak. Az elmúlt 96 órában 35 jelzés érkezett a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába. Ebből 22 tűzeset, 9 műszaki mentés és 4 téves jelzés volt.

Részletek
Képeslap kiállítás az

Képeslap kiállítás az

2014. április 22. 07:03

A Nagyatádon élő Sasvári Tiborné képeslapgyűjteményének az első világháborút bemutató darabjaiból rendeznek kamarakiállítást április 25-én, pénteken 15 óra 30 perckor. a Hattyúházban. A kiállítást megnyitja Mayer Lászlóné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület választmányának tagja.

Részletek
Aki csak a dolgát tette

Aki csak a dolgát tette

2014. április 22. 06:56

Több évtizedes pedagógusi, testnevelői munkája elismeréseként veheti át a Kiskunfélegyháza Város Díszpolgára kitüntető címet Kerék Csaba a városalapítók napi ünnepségen. Több félegyházi generáció józsefes tanulójának Csaba bácsija két olimpikont nevelt, 106 alkalommal szerzett egyéni versenyzőivel és csapataival diákolimpiai aranyat. Sportolói, edzői munkájának eredményességét elismerő oklevelek, érmek, serlegek tucatjait őrzik a tablók és a vitrinek. A sikerekre büszke a legendás és közkedvelt testnevelő, de arra még inkább, hogy nemcsak a sporteredményeket elért tanulói köszöntik örömmel nap mint nap az utcán, hanem azok a volt diákok is, akiket csetlő-botló gyermekként – néha szigorral – megtanított kötélre mászni, szekrényt ugrani és beavatta őket az egyéb atlétikai sportágakba is.

Részletek
Alaposan eláztak húsvétkor a padkaporos lányok

Alaposan eláztak húsvétkor a padkaporos lányok

2014. április 21. 11:32

Vödröket és kannákat ragadtak magukhoz a Padkaporos Táncegyüttes férfitagjai hétfőn reggel. A szegedi Ménkű bandával közösen szekérre pattantak és zenélve, énekelve vonultak végig a városon. Az együttes hölgy tagjainak házainál megálltak, majd felidézve a hagyományos húsvéti köszöntőket megöntözték őket. A lányok alaposan eláztak, de egyik sem sértődött meg. Sőt, étellel - itallal várták a locsolkodókat. A fiúk kaptak hímes tojást és szép kis virágokat a mellényükre, kalapjukra. A padkaporosok az idei, jó hangulatú húsvéti locsolkodást hagyományteremtő céllal tartották meg.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2014. április 19. 18:12

Két piaci nap után úgy érzi, mintha mindig is itt árult volna a legszélső pultnál, mert a félegyházi vásárlók kedvesek és barátságosak. Bemutatjuk Behányné Leopold Ildikó őstermelőt.

Részletek