Új helyre költöztetik Aranyhegy ideiglenes lakóit

Új helyre költöztetik Aranyhegy ideiglenes lakóit

2014. május 23. 17:48

Amint arról korábban beszámoltunk ,három család 19 fővel költözött be az elmúlt hét végén Aranyhegyen, a volt iskola épületébe. A városrész lakói panasszal éltek a mezőőrnél és önkormányzati képviselőjüknél, hogy méltatlan, lakhatatlan körülmények közé kerültek a vendégmunkások és higiéniai, biztonsági problémáktól is féltek. A gazdasági bizottság május 22-ei ülésén felbontották az önkormányzati épület bérlőjével a szerződést. A bizottság elnöke, Gyenes Attila arról adott tájékoztatást, hogy a szerződésbontást a bérlő kezdeményezte ,aki a romos épületben elhelyezett családokat hétfőre új helyre költözteti.

Részletek
Horváth Tamás az MSZP polgármesterjelöltje

Horváth Tamás az MSZP polgármesterjelöltje

2014. május 22. 13:43

Az MSZP Bács-Kiskun megyei Területi Szövetség Kiskunfélegyháza Helyi szervezete 2014. május 21-i összevont taggyűlésén döntött arról, hogy az őszi önkormányzati választáson, Kiskunfélegyházán Horváth Tamást indítja polgármesterjelöltként - tájékoztatta sajtóközleményében a Félegyházi Közlönyt az MSZP Sajtószolgálata.

Részletek
Sirius szülinap

Sirius szülinap

2014. május 22. 06:35

Nagykorú lett a Sirius Rádió. A 18. születésnapot május 24-én, a Városalapítók Napja keretében ünneplik. Béke téri sátrukba várják az érdeklődőket.

Részletek
Mi történik itt?

Mi történik itt?

2014. május 21. 20:38

Egyik napról a másikra felbolydult a csendes városrész, Aranyhegy élete, amikor az elmúlt hét végén az elhagyott iskolába három család 19 fővel beköltözött. Az ott élők szerint az épület lakhatásra alkalmatlan. Nincs víz, tisztálkodási és főzési lehetőség. A szabadtéri illemhely romos, veszélyes, ajtó nélküli. A terület bekerítetlen, az apróságok sokszor ellenőrizetlenül szaladnak át a játszótérre, ami balesetveszélyes. Problémájukkal a mezőőrhöz, az önkormányzati képviselőhöz, illetve a nyilvánossághoz fordultak.

Részletek

Katasztrófavédelmi Gyermeknap

2014. május 21. 12:51

A gyermeknap alkalmából megyénkben a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok az országos kezdeményezéshez kapcsolódva nyílt napokat szerveznek a hétvégén.

Részletek
Terepgyakorlat

Terepgyakorlat

2014. május 21. 08:57

A Natura Hungarica Alapítvány és a Móra Ferenc Gimnázium természettudományos laboratóriuma terepgyakorlatot szervezett az iskola tanulóinak elsősorban biológia-kémia tagozatos diákjainak. (10/B és 9/C).

Részletek
Védelem és biztonság a kiszolgáltatott helyzetben

Védelem és biztonság a kiszolgáltatott helyzetben

2014. május 21. 06:33

11 család 39 tagja: szülők és gyerekek élnek jelenleg a kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Családok Átmeneti Otthonában. Számukra az „otthon” fogalmát az a néhány négyzetméternyi szoba jelenti, ahonnan sokuknak elég volna néhány reklámszatyor a kiköltözéshez.

Részletek
Sikerrel zárult az Aranykalászos gazdaképzés

Sikerrel zárult az Aranykalászos gazdaképzés

2014. május 20. 13:35

Februárban lezárult a Félegyházi Termelőiskola Aranykalászos gazdaképzése, azonban – egy szerződésmódosítás elhúzódása miatt – csak április 25-én kezdődhetett meg a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, mint külső vizsgáztató által megszervezett vizsgáztatás.

Részletek