Ballagó közgazdászok

Ballagó közgazdászok

2014. május 2. 15:30

A Közgazdasági Szakközépiskolában május másodikán ballagtak a végzős diákok. Három közgés osztály 82 tanulóját búcsúztatták iskolatársaik, pedagógusaik. Az ünnepi percekben zsúfolásig telt az intézmény udvara a virágcsokrok átadására váró szülőkkel, testvérekkel, ismerősökkel és barátokkal.

Részletek
Oklevéllel a zsebükben ballagtak

Oklevéllel a zsebükben ballagtak

2014. május 2. 15:13

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola végzős diákjai közül többen – az országos versenyeken elért kiváló eredményeiknek köszönhetően – már oklevéllel a zsebükben búcsúztatták a tanévet, az iskolát, diáktársaikat és tanáraikat május elsején.

Részletek
Az első ballagók

Az első ballagók

2014. május 2. 15:12

Alighogy kipihenték a „bolondballagás” fáradalmait, máris kezdődött a ballagás a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény végzős középiskolásainak. Az intézmény sportcsarnokában megtartott ünnepségen 4 osztály 95 tanulója köszönt el iskolatársaitól, pedagógusaitól április 30-án.

Részletek
Ballagnak a véndiákok az iskolavárosban

Ballagnak a véndiákok az iskolavárosban

2014. május 1. 12:45

Kiskunfélegyházán is a ballagások jegyében telik a hosszú hétvége. A Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményében május 1-jén, csütörtökön délelőtt vettek búcsút az intézménytől és a középiskolás évektől a végzős diákok.

Részletek
„Április, április, bolondok hónapja!”

„Április, április, bolondok hónapja!”

2014. április 30. 12:58

A végzős középiskolások foglalták el a Kossuth utcát április havának utolsó napján. Ki traktorral, ki teherautóval, mások szerény személyautóval felvezetve búcsúztak iskolájuktól, városuktól. A ballagásra, érettségire készülő diákok változatosnál változatosabb produkciókkal lepték meg a járókelőket és rajongóikat. Régen volt ekkora nyüzsi a főutcán. A végzősök – zömmel zenés – produkcióit százak figyelték, fotózták és videózták.

Részletek

Pesten ugyanannyiért hódít

2014. április 29. 15:02

Egy olvasói levél levél nyomán a Közlöny Szerkesztőségéből felhívtuk a Félegyházi Pékség ügyvezetőjét, és továbbítottuk olvasónk kérdését. Köszönjük az észrevételt is és a választ is.

Részletek
Gabonanemesítésről a múzeumban

Gabonanemesítésről a múzeumban

2014. április 29. 12:17

Pillanatképek egy növényfajta „születéséről” címmel tartott előadást a Kiskun múzeumban április 28-án Lantos Csaba, a „fiatal kutatók bemutatkozása” rendezvénysorozat keretében. A Félegyháza Tudományáért Díjjal kitüntetett előadó a növénynemesítés laboratóriumi háttértitkaiba avatta be hallgatóságát. A növénytermesztésben érdekelteket praktikus, ismeretterjesztő kiadványokkal ajándékozta meg Lantos Csaba.

Részletek
A szakma sztárjai a mezgében

A szakma sztárjai a mezgében

2014. április 28. 20:57

A Mezgés napok keretében április 28-án szakmai előadásokat tartottak a Mezőgazdasági Szakképző intézményben. Hecker Valter nyugalmazott egyetemi tanár „Ember és a ló” címmel tartott előadást. bemutatta az ismert fajtákat, elemezte, miként változott a történelem során kedvenc patásunk szerepe mindennapjainkban. Kovács János mestercukrászként tért vissza egykori iskolájába és bemutatót tartott arról, miként is készülnek a marcipán díszítésű torták, a cukorszobor költemények. Az „Év cukrásza” verseny 2011. évi aranyérmese, elkápráztatta cukrásztanuló közönségét, mert szemük előtt készítette el művészinek is nevezhető alkotásait.

Részletek
Ön mivel tölti a hosszú hétvégét?

Ön mivel tölti a hosszú hétvégét?

2014. április 28. 16:13

A négy nap közül egyet már a következő szombaton le kell dolgozni, most mégis ajándékként tekintünk a hosszú hétvége elé. Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól: Mit terveznek csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra?

Részletek