Közgés diáknap felfokozott hangulatban

Közgés diáknap felfokozott hangulatban

2014. április 15. 20:57

Ki sem tudtak volna találni olyasmit, amivel nem találkozhattak a közgések április 15-én a diáknapon. Cukrászbemutató, tojásfestés, kosárlabda, csocsó és torna. Címszavak a kínálatból. De volt előadás a szervezet öngyógyító képességéről,a vasúttörténetről, tőzsdejáték és „agycsavaró” logikai vetélkedő is. Akiket mindez untatott volna, azok az irodalmi kávézóban múlathatták idejüket egy kis elmélkedéssel, versek és prózák idézésével. Bármivel is töltötték idejüket a diákok, éhen nem maradhattak, mert az udvaron számos bográcsban és serpenyőben főtt, illetve sült a finom ebéd.

Részletek
Térburkolatot kap a városháza udvara

Térburkolatot kap a városháza udvara

2014. április 15. 20:12

A közel 650 négyzetméteres városházi udvaron a vörös salak borítást térburkolat váltja fel. A közel ötmillió forintos beruházásra azért volt szükség, mert az esős időszakokban szinte járhatatlan volt a terület gyalogosok és személyautók számára. Emellett az ott működő intézmények számának növekedése miatt, szükségessé vált új parkolók kialakítása is.

Részletek
Ön elmegy-e locsolkodni?

Ön elmegy-e locsolkodni?

2014. április 15. 18:19

Sokan már megfestették a tojásokat, beszerezték a sonkát és a húsvéti hagyomány egyéb kellékeit. Jöhetnek a locsolkodók? Nem reprezentatív körkérdésünkkel arra kerestük a választ: Vajon a férfiak hogyan vélekednek a locsolkodásról?

Részletek
Ellenőrzések az őstermelők érdekében

Ellenőrzések az őstermelők érdekében

2014. április 15. 14:54

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az idei évtől a 228/1996. (XII.26.) Korm. rendelet alapján megkezdi az őstermelői igazolványok használatának és az abban foglalt adatok valódiságának ellenőrzését a piacokon, vásárokban, mozgó standokon, útszéli illetve a saját ingatlanon történő árusítóhelyeken a megye teljes területén.

Részletek
Kisorsoltuk a nyertest

Kisorsoltuk a nyertest

2014. április 15. 11:14

Kisorsoltuk új nyereményjátékunk nyertesét. A 4 GB-os, színes kijelzős Yarvik MP4 lejátszót a félegyházi PC Varázsló jóvoltából ajánlottuk fel, és Facebook oldalunk azon lájkolói között sorsoltuk ki, akik a játék ideje alatt megosztották a nyereményjáték felhívását.

Részletek
Vigyázzunk értékeinkre Húsvétkor is!

Vigyázzunk értékeinkre Húsvétkor is!

2014. április 15. 09:26

Az elmúlt évek során Magyarországon átalakultak a Húsvéti szokások, az ünnephez nagyobb bevásárlás csatlakozott, sok ember családi kirándulással köti össze a szabadnapokat. Ezekhez a változásokhoz a bűnözői szokások is igazodtak: a bevásárlás során figyelmetlenül tartott pénztárcák, a bevásárlóközpontok zsúfolt parkolóiban álló gépkocsik, az üresen maradt lakások kerültek a bűnözők célkeresztjébe.

Részletek
Albert Flórián legendája a művelődési központban

Albert Flórián legendája a művelődési központban

2014. április 14. 13:26

A Ferencváros legendás labdarúgójának, Albert Flóriánnak személyes tárgyaiból, pályafutásának relikviáiból nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tablókon fotók, írások, a tárlókban kupák, érmek, mezek és futball labdák idézik az egyetlen magyar aranylabdás játékos pályafutását. A megnyitón Juhász István Kiskunfélegyháza díszpolgára és Horváth Tamás önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A kiállítást Albert Magdolna, a Nemzet Sportolójának lánya nyitotta meg. A tárlat április 24-éig látogatható.

Részletek
Virágba borult a városközpont

Virágba borult a városközpont

2014. április 14. 12:41

Április 12-én rendezték meg Kiskunfélegyházán a hagyományos Tavaszi virágünnepet. Közel 20 dísznövény és virágkertészeti bemutatót láthattak a városközpontban az érdeklődők. Újdonság volt, hogy idén gyógynövényeket is bemutattak, egy helyi tüzép pedig kertépítészeti kiállítással és ehhez kapcsolódó szaktanácsadással jelentkezett a rendezvényre. Az programot gazdag kulturális összeállítás tette színesebbé.

Részletek