70 év 70 percben

70 év 70 percben

2024. május 16. 13:00

„70 év! Egy iskola alapítására visszatekintve talán még felidézhető múlt, tapintható emlék, belátható távolság azoknak, akik ez idő alatt a József Attila iskola pedagógusai, diákjai voltak.” Ezzel a gondolattal indítottuk szeptemberben a jubileumi tanévet, ennek jegyében készültünk múltidéző ünnepségünkre, s ez teljesedett ki szavakban, képekben, zenében, egykori tanítványaink, jelenlegi diákjaink közreműködésével, május 11-én.

Részletek
Madarak és fák napja

Madarak és fák napja

2024. május 11. 08:30

Egyes feljegyzések szerint az 1902-ben kötött párizsi egyezmény után, – amely magában foglalja az európai államok mezőgazdaságban hasznos madarainak védelmét – szervezte meg Chernel István ornitológus az első madarak és fák napját. A hivatalos bevezetés ugyanakkor csak 1906-ban történt meg, amit egy másik nevezetes ornitológus, Herman Ottó kezdeményezett.

Részletek
Álláshirdetőket vizsgált a NAV

Álláshirdetőket vizsgált a NAV

2024. május 11. 10:00

Annak, aki sikeresen pályázik egy új állásra, a munkalehetőség mellett az is fontos, hogy szabályosan foglalkoztassák, hiszen az alapozza meg társadalombiztosítását. Mivel a jogszerű foglalkoztatás különös jelentőségű az államháztartási bevételek szempontjából is, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzi a munkáltatók gyakorlatát.

Részletek
Sikeresen szerepeltek a Göllesz iskola diákjai 

Sikeresen szerepeltek a Göllesz iskola diákjai 

2024. május 10. 11:35

Kiskőrösön rendezték meg az I. Csecsemő és Kisdedgondozó Versenyt, május 7-én. Második helyezést értek el az intézmény általános iskolájának 8. osztályos tanulói. A csapat tagjai: Gebri Adrienn, Sáránszki Ketrin Dorina, Víg Dzsina. Felkészítő pedagógus Koncz Mónika tanárnő.

Részletek
A Félegyházi Napok gyökerei

A Félegyházi Napok gyökerei

2024. május 11. 14:00

A Kiskun Napok eseménysorozat történetét fogta csokorba dr. Kőfalviné dr. Ónodi Márta főlevéltáros helytörténeti előadása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, május 9-én. A szorgos gyűjtőmunka eredményeként nyomon követhettük a kilencven évvel ezelőtt életre hívott rendezvény kibontakozását, s ahogy az évtizedek mentén végigkísértük fejlődésének útját, számos kedves félegyházi emlékkel találkozhattunk.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2024. május 9. 18:30

A Kiskunfélegyházán és környékén 2024 18. hetében újszülöttek, házasságot kötöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek