Menekülés a földi pokolból

Menekülés a földi pokolból

2023. október 13. 08:00

Rakétákat lőttek ki október 7-én, szombaton a reggeli órákban Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, aminek következtében jelenleg is heves harcok, túszejtések, gyilkosságok nehezítik az ott élők életét. Mint a híradásokból kiderült, azóta Izrael elrendelte Gáza ostromát. Szakértők megerősítették, ez az elmúlt évek legkomolyabb támadása, ami az országot érte.

Részletek
Az ékszereket nem gyártom, örömmel készítem

Az ékszereket nem gyártom, örömmel készítem

2023. október 15. 08:00

Először csak az egyedi, csodás színekben pompázó, szemet gyönyörködtető ékszerekre lettem figyelmes A kiskunfélegyházi Libafesztiválon, majd megismertem a készítőt, akiről megtudtam, hogy városunk szülötte, ezért nem csak a fesztiválok alkalmával látogat hozzánk. Genczinger Ildikó a BOGLʹart Ékszer megálmodója, kézzel készített portékái pedig éppen olyan szeretnivalók és stílusosak, mint ő maga. Vele beszélgetettem.

Részletek
Szeresd és védd állatokat!

Szeresd és védd állatokat!

2023. október 12. 12:00

Rajzpályázatot hirdettek a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai az Állatok Világnapja alkalmából az óvodásoknak és az általános iskolásoknak. Az alkotásokat szeptember 22-éig kellett beküldenie a lurkóknak. A kapitányság megköszönte a sok remekművet, amelyek nem kis fejtörést okoztak a zsűriző hölgyeknek a helyezettek kiválasztásakor.

Részletek
Booking.com botrány: Jobban járhatunk, ha közvetlenül foglalunk

Booking.com botrány: Jobban járhatunk, ha közvetlenül foglalunk

2023. október 12. 10:00

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) már vizsgálódik a holland Booking.com szerződési és szerződésteljesítési gyakorlata kapcsán, ám a hazai szállásadóknak még jó időbe telik helyrehozni az esetlegesen okozott károkat. A hazai hotelek közül többen most azon vannak, hogy tudatosítsák a vendégeikkel: akár sokkal jobban is járhatnak, ha közvetlenül foglalnak.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2023. október 11. 17:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2023 39. hetében újszülöttek, házasságot kötöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Kurucz Zoltán, a futás szerelmese

Kurucz Zoltán, a futás szerelmese

2023. október 21. 08:00

Azok számára, akik a hosszútávfutás szerelmeseivé válnak, ez az egyszerűnek tűnő sportág sokkal mélyebb élményeket és kihívásokat tartogat, mint azt a felületes szemlélő gondolná. Akadnak közöttük, akik e sport nehézségeit és örömeit megtapasztalva indulnak csodálatos utazásra önmaguk felfedezése, megismerése felé. A félegyházi Kurucz Zoltán is közéjük tartozik. Ő három évvel ezelőtt lépett rá az útra, és az azóta megélt tapasztalatai megváltoztatták a korábbi életét. Ezt a különleges élményt osztotta meg velünk.

Részletek
Madari Gyula – A világi apostol

Madari Gyula – A világi apostol

2023. október 11. 12:00

Madari Gyulával, a Makrovilág Öröksége Baráti Körének vezetőjével beszélgetett dr. Tarjányi József a Félegyházáról indultak programsorozat előadásán. Az október 10-én tartott baráti beszélgetés a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban volt, ahol teltház fogadta a vendéget.

Részletek
Vadak az utakon

Vadak az utakon

2023. október 11. 18:00

Vadak az utakon. Ezúttal nem azokról lesz szó, akik vadul, a szabályokkal és a kockázatokkal mit sem törődve vezetnek, hanem arról, hogy szarvasbőgés idején a szarvasok kiszámíthatatlanabbak, mint az utak erőspistái, így aztán gyakrabban tévednek az országutakra. Vad némely vadak közé.

Részletek