Megtartották az áprilisi bizottsági üléseket

Megtartották az áprilisi bizottsági üléseket

2024. április 24. 08:00

Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit április 22-én és 23-án a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák az április 25-ei képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

Részletek
Ingyenes kutya ivartalanítási akció

Ingyenes kutya ivartalanítási akció

2024. április 25. 18:00

Ingyenes kutya ivartalanítási akciót hirdet a lakosság részére a Projekt Pusztahunde e.V. a kiskunfélegyházi Fido Bácsi Közhasznú Alapítvánnyal közösen. Regisztrációs nap: április 28., vasárnap 9 és 11 óra között. Helyszín a Csólyosi úti kutyamenhely.

Részletek
Sikeres hulladékgyűjtő akció

Sikeres hulladékgyűjtő akció

2024. április 23. 18:00

Közösségi hulladékgyűjtő akciót szervezett idén is Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ, április 22-én, hétfőn délután. Ezúttal két helyszínen várták az önkénteseket: a Kőrösi úton és a Városi Parkerdőben.

Részletek
Föld-napi játszóház a művelődési központban

Föld-napi játszóház a művelődési központban

2024. április 23. 11:00

Sikeresen zárult az április 22-ei Föld-napi játszóház a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahová felső tagozatos diákokat vártak egy délelőtti vetélkedőre. A szervezők igyekeztek olyan kérdésekből összeállítani a teszteket, amelyek témája a környezetvédelem köré épült és tanulságos lehet a gyerekek számára.

Részletek
Sok kicsi sokra megy

Sok kicsi sokra megy

2024. április 22. 16:00

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

Részletek
Félegyháza fotókon

Félegyháza fotókon

2024. április 22. 12:00

Még januárban mutatták be Görög Anita fotográfus A szép Félegyháza című könyvét a városi könyvtárban. Kiskunfélegyházát 2019-ben, a Zöld város projekt első tulipánvirágzásakor kezdte el aprólékosabban dokumentálni, képekben. A tárlat eljutott Lakitelekre is, amit április 19-én, pénteken mutattak be a Népfőiskola Alapítvány Gálfalvi termében. A megjelenteket Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte. Közreműködtek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Szeriné Bíró Ágnes és Pusker Imre. A tárlat május 17-éig látogatható.

Részletek
Balesetmegelőzés – Ittas járművezetés

Balesetmegelőzés – Ittas járművezetés

2024. április 28. 12:00

A világ különböző országaiban más és más a megengedett véralkohol szint, amellyel a közlekedésben részt lehet venni. Magyarországon a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis vezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett.

Részletek