A Móra Ferenc Gimnázium végzősei is megkapták a szalagokat

A Móra Ferenc Gimnázium végzősei is megkapták a szalagokat

2023. december 9. 12:45

December 8-án tartotta hagyományos szalagavató ünnepségét a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium. A végzősök szalagozása és a köszöntők után a 11. osztályosok búcsúztatója következett. Azoké a fiataloké, akik egy év múlva ugyanezt az élményt fogják átélni, és akik kívülálló szemmel mégis nagyon közelről figyelték a végzősök közösségen belüli életét. Az elmúlt a néhány év megkoronázásaként a 11. évfolyamosok maradandó műsort állítottak össze.

Részletek
Titkok a levéltárból – Csitos Ágnes Mária Antonella nővér élete

Titkok a levéltárból – Csitos Ágnes Mária Antonella nővér élete

2023. december 17. 12:00

Csitos Ágnes Mária Antonella kalocsai iskolanővérről a gimnáziumi történelemszakkörön hallottam először, Pannonhalmán. Kiskunfélegyházán, ugyanabban az alföldi városban születtem, ahol Antonella nővér az 1990-es években, a születésem körüli időszakban óriási munkába fogott. Egy komplex oktatási intézményt alapított, azaz újjáélesztette a kalocsai iskolanővérek egykori iskoláját, a Constantinumot. Életének jelentős részét Pannonhalmán töltötte, az ott működő szociális otthonban ápolta, gondozta számos idős szerzetestársát.

Részletek
Oldott hangulatban

Oldott hangulatban

2023. december 9. 12:00

Harmadik iskola-előkészítő programját tartotta meg november 28-án és 29-én a Batthyány Lajos Általános Iskola két csoportban, összesen 37 nagycsoportos óvodás részvételével. A gyerekek lelkesen érkeztek a foglalkozásra és egyre barátkozóbbak, oldottabbak voltak. A bemutatkozós játék az együttműködést, a kreativitást, a bátorságot és egymás megismerését segítette.

Részletek
Nemcsak mese, hanem valóság

Nemcsak mese, hanem valóság

2023. december 8. 17:30

Az igazi mesevilág a B-612-es kisbolygón tárul elénk. Ezen a gyermekkort idéző játékbolygón él a Kis herceg, s innen indul el látogatóba, a szomszédos planéták lakóihoz. A gyermekmesén belül ott van egy másik, filozofikus mese: egy gyermek utazásának története, aki ártatlan szemével értetlenül figyeli a felnőttek világát.

Részletek
Ünnepi fények a templomtoronyból

Ünnepi fények a templomtoronyból

2023. december 9. 15:00

Újra megnyílt az Ótemplom tornya a látogatók előtt, december 8-án. Az eseményre 160 ember jelentkezett, akik félórás váltásban felsétálhattak Kiskunfélegyháza legrégebbi templomtornyába, ahonnan csodás kilátás tárult eléjük.

Részletek
Tényleg jobb adni, mint kapni?

Tényleg jobb adni, mint kapni?

2023. december 19. 18:00

Az ember társas lény, és az egészségünkre is kihat, hogyan kapcsolódunk másokhoz, a jótékonyság pedig a kapcsolódás egyik formája – írja Tristen Inagaki, neurológus. A jótékonyság, az adományozás kiemelt időszaka az advent és karácsony. Ilyenkor nyitottabbak vagyunk az adakozásra, a segítségnyújtásra. A szeretet ünnepére készülve nagyobb érzékenységgel vesszük észre a rászoruló családokat, nehezebb helyzetben élő embertársainkat. Feketéné Csikós Szilvia mentálhigiénés szakemberrel, a félegyházi Borostyán Ház alapítójával az adakozásról, az adományozó és adományozott közötti viszonyrendszerről beszélgettünk.

Részletek
Évértékelő gyűlést tartott a bajtársi egyesület

Évértékelő gyűlést tartott a bajtársi egyesület

2023. december 10. 16:00

Évértékelő gyűlést tartott december 8-án a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének Dél-alföldi régiója. A résztvevőket a Desperado Étteremben fogadták, ahol az elnökség bemutatta a BEOSZ DAR vezetőségét, amelynek 80 százaléka a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület vezetői és tagjai közül került ki.

Részletek