Online felmérés indul az autóbusz-vezetők körében

Online felmérés indul az autóbusz-vezetők körében

2024. április 13. 16:00

Online felmérést tart több mint tízezer autóbusz-vezető munkavállalója körében a Volánbusz, május 3-áig. Európa egyik legnagyobb járműparkkal rendelkező autóbuszos szolgáltatója arra kíváncsi, hogy milyennek látják a közlekedési kultúra színvonalát és a közlekedésbiztonságot a hazai utakon naponta közlekedő autóbusz-vezetők.

Részletek
Kábítószer-kereskedelemmel egészítette ki futári fizetését

Kábítószer-kereskedelemmel egészítette ki futári fizetését

2024. április 10. 13:00

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki Kiskunfélegyházán több személy részére is rendszeresen értékesített marihuánát, valamint exstasy tablettákat. A vádlott az értékesítés céljából megvásárolt kábítószereket egy városszéli erdőben kialakított veremben tárolta, illetve annak közelében kannabisz palántákat is nevelt. 

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2024. április 12. 06:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2024 14. hetében újszülöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Élménybeszámolók Afrikából

Élménybeszámolók Afrikából

2024. április 10. 12:00

Szerencsésen hazatért Afrikából a félegyházi Szalamandra-csapat, akik az idei Bamako Rally részvevői voltak. Kárpáti Rita, Hegyi Manszvét, Tajthy Ákos és Turcsányi Lőrinc azóta már több alkalommal tartott beszámolót a kalandjaikról és a sorozat folytatódik ebben a hónapban még két alkalommal. Április 12-én, pénteken, 18 órakor a bugaci Aranymonostor Látogatóközpontban, április 30-án, kedden 17 órakor pedig a kiskunfélegyházi városi könyvtárban várják az érdeklődő közönséget történetekkel, film- és fotóvetítéssel.

Részletek
A 100 éve született Tarjányi Ágostonra emlékeztek

A 100 éve született Tarjányi Ágostonra emlékeztek

2024. április 10. 15:00

Tarjányi Ágoston ’56-os elítéltre, városunk díszpolgárára emlékeztek április 9-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarában születésének 100. évfordulója tiszteletére szervezett koszorúzási ünnepségen. A megemlékezésen jelen voltak és koszorút helyeztek el Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nevében Rosta Ferenc alpolgármester, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület képviselői, a Tarjányi és a Jankovszki család tagjai, valamint a Darvas iskola tanulói.

Részletek
A félegyházi oskolák története

A félegyházi oskolák története

2024. április 14. 12:00

A félegyházi oskolák címmel Magony Ádám, a Kiskun Múzeum tárlatvezetője tartott izgalmas előadást április 9-én, az intézmény Maár András termében. Az esemény teltházas közönséget vonzott, akik a spártai oktatási rendszertől egészen a 20. századig érdekes információkat hallhattak a kiskunfélegyházi oktatási rendszer megalakulásáról és működéséről.

Részletek