Egy misztikus kalandregény születése

Egy misztikus kalandregény születése

2023. december 16. 14:00

December 13-án egy különleges utazáson vehettek részt azok, akik ellátogattak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. Az első könyves Búcsú Alinda mutatta be „A delamár” című zsebkönyvét. A hátborzongató és rejtélyes kalandregény írójával és illusztrátorával, Török Tamással beszélgetett Pilán Éva, a Rádió Smile műsorvezetője.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2023. december 14. 12:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2023 48. hetében újszülöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Jelentős jármű-fiatalítás Bács-Kiskunban

Jelentős jármű-fiatalítás Bács-Kiskunban

2023. december 14. 14:00

Credobus Econell 12 típusú autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz járműállománya Bács-Kiskun vármegyében: a 19 új jármű nyár eleje és november között állt és áll forgalomba a térségben. Az érintett vonalakon a társaság évente 4,9 millió utazásról gondoskodik, az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott járművek pedig tovább emelik a személyszállítási szolgáltatás színvonalát és csaknem két évvel csökkentik a flotta átlagéletkorát.

Részletek
Bács-Kiskun vármegyei ovisok mentették meg Gömböcfalvát

Bács-Kiskun vármegyei ovisok mentették meg Gömböcfalvát

2023. december 15. 16:00

Bizonyára mindenki hallott már varázslatos, képzeletbeli lényekről, üzenetet azonban nem sokan kaptak tőlük. Most viszont a Mesél a szemünk óvodai pályázatának keretében fénygömböcök szóltak a gyerekekhez. A pályázat célja az volt, hogy mesés történeteken keresztül megmutassa, az óvodáskorú gyerekek képzelete a mai egyre inkább digitalizálódó világunkban is korlátok nélkül képes szárnyalni. Nem beszélve arról, hogy a mesék és a játék révén még a rövidlátás kialakulásának megelőzését célzó, szakemberek által javasolt gyakorlatok is élvezetessé tehetők a gyerekek számára is. 

Részletek
Luca napján

Luca napján

2023. december 13. 17:00

A lucázás hagyományát elevenítették fel december 13-án, a Batthyány Lajos Általános Iskola 2.a osztályos tanulói.

Részletek
Kiemelkedő idegen nyelvi sikerek a Platán iskolában

Kiemelkedő idegen nyelvi sikerek a Platán iskolában

2023. december 13. 18:00

Két alkalommal vettek részt nyolcadikos diákok városi idegen nyelvi versenyen a tanév első félévi időszakában. Első alkalommal a Constantinum katolikus gimnázium intézményében rendezett angol vetélkedőn 2. helyezést ért el az iskola csapata. Tagjai: Görög Maja, Kopasz Kinga, Szabó Csenge. Német nyelvből 3. helyezést ért el Palotás Róbert, Soós Klementina, Termol Boglárka.

Részletek
Köszönetnyilvánítás

Köszönetnyilvánítás

2023. december 13. 11:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata köszönetét fejezi ki az alábbi támogatóknak, akik a Félegyházi Advent programsorozat megvalósulását segítették.

Részletek
Megtartották az év utolsó bizottsági üléseit

Megtartották az év utolsó bizottsági üléseit

2023. december 13. 13:00

Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit december 11-én és 12-én a városháza tárgyalóiban, hogy előkészítsék és megvitassák a december 15-ei képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

Részletek
Elkészült Csengődön az új szennyvíztisztító telep

Elkészült Csengődön az új szennyvíztisztító telep

2023. december 12. 17:30

Lezárult az a Csengőd, Tabdi és Akasztó települések szennyvízkezelését hosszú időre, megnyugtató módon megoldó projekt, ami egy új és korszerű szennyvíztisztító telep megépítését tartalmazta. A fejlesztés földrajzi értelemben Csengődön valósult meg, de a három településből álló szennyvíz-agglomerációt érintve helyezi új alapokra a környezetvédelmi és lakossági elvárásoknak megfelelő közműellátást. A beruházás során új műtárgyak kialakításával egy új, eleveniszapos biológiai szennyvíztisztítási technológiával rendelkező szennyvíztisztító telep épült meg. Az érintett polgármestereket a megvalósításig vezető útról és a fejlesztés jelentőségéről kérdeztük.  

Részletek