A mesék gyógyító ereje

A mesék gyógyító ereje

2023. december 13. 14:00

Hogyan gyógyítanak a mesék? Hogyan tud segíteni a meseterápia a nehéz élethelyzetekben? Hogyan neveljük gyermekünket olvasóvá? – ezekre a kérdésekre is választ adott Sebestyén Mária alkotó-fejlesztő meseterapeuta a december 12-i Betűbölcsin.

Részletek
Emlékévvel ünnepli Félegyháza várossá válásának 250. évfordulóját

Emlékévvel ünnepli Félegyháza várossá válásának 250. évfordulóját

2023. december 13. 08:00 | 250 éve város Félegyháza

250 évvel ezelőtt, 1774. február 4-én Mária Terézia királynő – elismerve az újratelepült város eredményeit, fellendülését és akaraterejét – mezővárosi rangot adományozott Kiskunfélegyházának. Ennek a máig ható jeles eseménynek a 250. évfordulójára 2024-ben ünnepi rendezvénysorozattal emlékezik Félegyháza. Az emlékévről és annak kiemelt eseményeiről Csányi József számolt be lapunknak.

Részletek
Megnyílt a Mézeskalács Meseváros

Megnyílt a Mézeskalács Meseváros

2023. december 10. 12:00

Csaknem 40 alkotás érkezett a Kiskun Múzeum „Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!” felhívására. A beérkezett mézeskalácsokból december 9-én nyílt kiállítás a múzeumban.

Részletek
Fellobbant a remény gyertyája

Fellobbant a remény gyertyája

2023. december 10. 10:00

Szombat este ünnepélyes keretek között meggyújtották a város koszorújának második gyertyáját. Az adventi koszorú a keresztény vallásban Isten örök szeretetét jelképezi. A koszorún lévő gyertyák mindegyike egyedi jelentéssel bír. Az előző héten a hit gyertyáját gyújtottuk meg, most pedig a reményét.

Részletek
Hogyan ajándékozzunk jól?

Hogyan ajándékozzunk jól?

2023. december 18. 18:00

Az ajándékozás személyenként változó élmény és a kihívás az, hogy minden családtag számára örömteli döntéseket hozzunk. Időben és módszerben nincsenek merev szabályok. Az igazi művészete abban rejlik, hogy figyelemmel kísérjük a másik szükségleteit, vágyait és olyan meglepetéseket választunk, amik valóban örömet szereznek. A lényeg, hogy az ajándék valóban szívünkből jöjjön, szeretettel legyen csomagolva, mert a benne rejlő öröm és szeretet valódi kincs az ünnepek alatt – foglalta össze Gulyásné Kis Adelina, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda tanácsadó szakpszichológusa, amikor arról kérdeztük, hogyan ajándékozhatunk jól karácsonykor.

Részletek
Ünneplés gyerekkel

Ünneplés gyerekkel

2023. december 21. 18:00

Hogyan karácsonyozzunk a gyermekekkel? Megzavarja-e őket a hétköznapoktól való eltérés? Milyen számukra a jó ajándék? Ártunk-e azzal, ha elhalmozzuk őket játékokkal? Kérdéseinkre Gulyásné Kis Adelina pszichológus, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa válaszol.

Részletek
Luca-napi mulatság a művelődési központban

Luca-napi mulatság a művelődési központban

2023. december 9. 16:00

Luca-napi mulatságot tartottak a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban, december 8-án. A már hagyománnyá vált eseményen ismét nagyon sok család vett részt, akik festhettek, Luca-napi búzát vethettek, mézeskalács és boszorkányos ajtódíszeket, illetve papír boszorka bábokat készíthettek.

Részletek