Hirdetés
135 éves a félegyházi iparosok testülete

135 éves a félegyházi iparosok testülete

2020. május 20. 08:00

A félegyházi iparosok százharmincöt évvel ezelőtt alapították meg a kiskunfélegyházi ipartestület elődjét, a kun-félegyházi ipartestületet. A szervezet már a korai időktől rendelkezett székházzal, de ez az 1920-as évekre elavulttá vált, ezért úgy határoztak, hogy újat építenek. 1929-ben megépült az új székház, amely az iparosok közösségi életének otthonává vált. Az ipartestület elmúlt néhány évtizedéről Kemecsei Jánossal, a testület elnökével, és Bodor Istvánnal, a felügyelő bizottság tagjával beszélgettünk.

Részletek
Matekversenyek a karantén alatt

Matekversenyek a karantén alatt

2020. május 16. 10:00 | Koronavírus

Az egész éves matematikai versenyszezon vidám hangulatú lezárásaként évek óta, több mint 100 fős indulói létszámmal vett részt a Batthyány iskola a Medve Matematika Szabadtéri Versenyen, hol a szegedi, hol a budapesti helyszíneken. A Covid-19 járvány miatt az idén ez az évadzáró, felhőtlen szórakozást is kínáló, remek hangulatú megmérettetés is elmaradt, csakúgy, mint több más rendezvény.

Részletek
Rendkívüli felvételi eljárást hirdet a Mezgé

Rendkívüli felvételi eljárást hirdet a Mezgé

2020. május 15. 12:00

Rendkívüli felvételi eljárást hirdet a térség legismertebb, legelismertebb és legszínvonalasabb agrárszakképző intézménye, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – tudtuk meg Rózsa Pál igazgatótól.

Részletek
Körkérdés: Lesznek-e gyerektáborok a nyáron?

Körkérdés: Lesznek-e gyerektáborok a nyáron?

2020. május 15. 14:00 | Koronavírus

A kormány döntése szerint az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat meg lehet tartani a nyáron. A hónap végén, a járványügyi helyzet ismeretében döntenek az ottalvós táborokról. Körkérdésünkben ezúttal arra kerestük a választ, hogy igénylik-e a félegyháziak a nyári gyermektáborokat, és tervezik-e a szervezők, hogy megteremtik a lehetőséget.

Részletek
Puskás Antal lett a Magyar Pálos Rend új tartományfőnöke

Puskás Antal lett a Magyar Pálos Rend új tartományfőnöke

2020. május 15. 10:00

Arnold Chrapkowski generális a rendi tanács jóváhagyásával – Csóka János tartományfőnök és tartományi tanács tagjai hivatali idejének a lejártával – június 1-jétől Puskás Antalt, a budapesti kolostor jelenlegi házfőnökét nevezte ki tartományfőnökké, egyúttal kinevezte a tartományi tanács tagjait is az alábbiak szerint.

Részletek
Felújítják a gátéri templomot

Felújítják a gátéri templomot

2020. május 14. 10:00

A gótikus katolikus templomot 1929. szeptember 13-án, Szent Anna tiszteletére szentelték fel. A jeles évfordulóra, a helyiek összefogásának köszönhetően sikerült belülről felújítani a templomot, amely annak idején a lakosság és sok jóakaratú ember összefogásával épült. Mintegy két és fél millió forintot adtak össze a helyiek, hogy megvalósulhasson a belső festés és a villamoshálózat korszerűsítése. A templom felújítása azonban most ismét fontossá vált.

Részletek