Nyáron is népszerű a mézeskalács

Nyáron is népszerű a mézeskalács

2022. augusztus 24. 08:00

Kisné Patai Edit műhelyében egész nyáron sorra készülnek a mézeskalácsos ajándéktárgyak. Esküvőre, keresztelőre és születésnapra is viszik ilyenkor a kézzel készített, egyedi meglepetéseket. A cukrászt a mézeskalács-készítés fortélyairól és legnehezebb munkáiról is kérdeztük.

Részletek
Tábor az emlékparkban

Tábor az emlékparkban

2022. augusztus 13. 17:30

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a zentai Történelmi Levéltár “Élő archívumok – Emlékezzünk a múltra a közös jövőért” elnevezésű projektjéhez kapcsolódóan, amely az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program keretében valósul meg, augusztus első hetében táborozó gyerekeket látott vendégül az emlékpark.

Részletek
Van élet a kata után

Van élet a kata után

2022. augusztus 18. 12:00

Augusztus 31-ével megszűnik az eddigi kata, a korábbinál csak egy jóval szűkebb kör választhatja az új katát. A következő hetekben ezért mintegy 400 ezer vállalkozónak kell eligazodni a lehetőségek között és megtalálni a számára megfelelő adózási formát. A K&H és a Vállalkozás Okosan szakértői mutatják, mik a következő lépések.

Részletek
Határvadász-toborzás

Határvadász-toborzás

2022. augusztus 13. 12:00

Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alapfokú iskolai végzettségre (8 évfolyam sikeres elvégzésére) épülő képzést indít, amely eredményes teljesítése a rendőrségnél szerződéses határvadász beosztás betöltésére jogosít.

Részletek