Helyi hírek 2021. január 24. 11:00

Online mozgásprogrammal segít az Egészségfejlesztési Iroda

Online mozgásprogrammal segít az Egészségfejlesztési Iroda
Februárban indul az a mozgásprogram, amelyet a jelenlegi járványügyi helyzethez igazít a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda (EFI). Online módon, 10 héten keresztül kínálnak lehetőséget egy Facebook-csoportban akár kezdőknek is arra, hogy megszeressék a testmozgást, alkalmazzák a videókon látottakat, információkhoz jussanak, és ilyen módon nagymértékben hozzájáruljanak saját egészségmegőrzésükhöz.

Tóth Katalintól, az EFI vezetőjétől megtudtuk, hogy az eddigi, általuk kínált mozgásformák javarészt az időben rugalmasabb idősebb korosztálynak szóltak, most azonban szeretnék az életkori határt tágítani. Felkeresték Fliszár Dóra edzőt, és segítségével olyan mozgásprogramot szeretnének nyújtani, ami további korosztályokat is megszólít. Dórival többször dolgoztak együtt korábban, az iroda által szervezett rendezvényeken rendszeresen mozgatta már meg a közönséget. A mozgás mellett életmód tanácsadással és lelki egészség karbantartással is támogatni készülnek a résztvevőket.



Fliszár Dóra elmondta, hogy nem könnyű az online térben edzést levezényelni. Hiányoznak a visszajelzések, a bíztatások, és az edző ebben a formában nem tudja kontrollálni, hogy az adott mozdulatot megfelelően, balesetveszély nélkül hajtja-e végre a követő. Éppen ezért fontos, hogy azok, akik soha, vagy nagyon keveset mozogtak az elmúlt időszakban, ne egy bonyolult, megerőltető edzésformát válasszanak, hanem egy számukra biztonságos testmozgást. Erre nyújt lehetőséget többek között a február 15-én induló életmódváltó és életmódtámogató program. A videókat 10 héten keresztül, heti rendszerességgel töltik fel, ezek 7 napon át visszanézhetők. A csatlakozás, a részvétel lehetőségeiről hamarosan több információval szolgálnak.



Tóth Katalin hozzátette: a 2021-es évben is számos izgalmas ötlettel és programmal készülnek. A napokban sor kerül egy online konferenciára, amely a Nemzeti Egészségmegőrző Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a WHO-nak közös projektje. A megbeszélés azon kérdés köré szerveződik, hogy mik lehetnek a legfontosabb célok és a támogató tevékenységek, amelyek a legnagyobb mértékben befolyásolhatják a gyermekek egészségügyi állapotának javítását. A partnerek az eseményen megfogalmazhatják konkrét tevékenységekre, együttműködési formák kialakítására vonatkozó igényeiket, elképzeléseiket

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!