Helyi hírek 2021. április 10. 17:00 Forrás: Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

Lopással és a pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolják

Lopással és a pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolják
Egy hónapra elrendelte egy 29 éves kiskunfélegyházi férfi letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság, akit lopással és pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. december óta rendszeresen értékesített az eljárás során ismeretlenül maradt személyeknek „zsályadohány” fantázianevű, pszichoaktív anyagnak minősülő zsályát tartalmazó cigarettát.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. augusztus 15-én és 2021. január 2-án ablakbetörés módszerével betört egy élelmiszerboltba, majd egy horgászüzletbe Kiskunfélegyházán, és élelmiszereket, italokat, kozmetikai cikkeket, valamint horgászbotokat lopott el. A gyanúsított ezzel összesen 1.191.403 forint kárt okozott a sértetteknek.

A járásbíróság a férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg a védője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezés előterjesztésére.
 
Fotó: illusztráció
 

Kövessen minket a Facebookon is!