Helyi hírek 2024. június 23. 13:00

Az esti vihar ellenére is jó hangulatban telt a Múzeumok Éjszakája

Képgaléria
Az esti vihar ellenére is jó hangulatban telt a Múzeumok Éjszakája
Kellemes kikapcsolódást és izgalmas felfedezéseket kínált a Múzeumok Éjszakája az érdeklődőknek június 22-én. A Kiskun Múzeumban tartott esemény sok látogatót vonzott, akik a különleges éjszakai programok révén újra felfedezhették az intézmény kincseit és rejtett érdekességeit.

A látogatók különböző tematikus tárlatvezetéseken vehettek részt, ahol szakértő idegenvezetők meséltek az intézmény gyűjteményeiről és történeteiről. Az interaktív kiállítások és műhelyfoglalkozások nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is felejthetetlen élményt nyújtottak. Több helyszínen zenei és színházi előadások színesítették az éjszakát, amelyek különleges hangulatot kölcsönöztek az eseménynek.

A délutáni program kiválóan indult, és már a kapunyitáskor rengetegen érkeztek. A Passangers kamaraegyüttes népszerű filmzenékkel és ismerős dallamokkal ragadta magával a közönséget. Fejér Simon Pál, a Hangszervándor, különböző kultúrákból származó hangszerekkel bűvölte el a kíváncsi tömeget, egy kis világkörüli utazásra invitálva őket a zene segítségével. Ahogy esteledett, a Bab Társulat óriás bábos előadása varázsolta el a családokat, ez a program igazi kedvenc lett. Ezt követően a Borcsa Zenekar és a Bab Társulat által vezetett táncház vette át a színpadot, ahol Babos Dani fergeteges táncházat tartott, amely mindenkit a táncparkettre csábított. Az est fénypontjaként Maszkura poétikus zenés előadásával bűvölte el az érdeklődőket, akik így egy igazi művészi élménnyel gazdagodtak. 

A múzeum kertjében a vendéglátóipari létesítmények késő estig nyitva tartottak, így a látogatók meghitt és hűvös környezetben pihenhettek meg egy hűs korsó sör vagy egy finom fagylalt mellett. A gyerekeknek lovaglással, hajfonással, arcfestéssel, látványkovácsolással és bőrdíszműves bemutatóval kedveskedtek a szervezők. Az esti vihar és az eső ellenére sokan kitartottak, és a hangulatot semmi sem tudta elrontani.

Az idei Múzeumok Éjszakája ismét bebizonyította, hogy a kultúra és a művészet iránti érdeklődés határtalan és az ilyen különleges események mindig sokakat vonzanak.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!