Helyi hírek 2016. április 28. 09:30

Mozgalmas, eredményes évet zártak a nyugdíjas klubok

Képgaléria
Mozgalmas, eredményes évet zártak a nyugdíjas klubok
A klubok maradéktalanul ki tudták használni a pályázati lehetőségeket az elmúlt évben. A Nyugdíjas Klubok Egyesülete pedig – több éves sikertelen próbálkozás után – 2015-ben együttműködési megállapodást írt alá az új városvezetéssel, amelyben rögzítették a legfontosabb közfeladatokat is. Erről az egyesület április 25-ei küldöttgyűlésén számolt be Juhász István elnök a Szakmaközi Művelődési Házban.

Juhász István beszámolójában elmondta: az egyesület meghatározott program- és munkaterv alapján végezte munkáját. A hagyományos rendezvények mellett sikeresek voltak az újszerű kezdeményezések is. Az egyesület térségi kapcsolatai rendezettek, kiemelkedő az Együtt-egymásért, a Vasutas Klub példaértékű, 5 éve tartó, kétoldalú kapcsolata a bugaci és kunszállási és az Őszidő klubokkal. A klubok városi egyesületi rendezvényekre történő mozgósítása alapvetően jónak értékelhető. Tizenkét önálló és más szervezetekkel együtt szervezett rendezvényt terveztek és ezeken 1300-an vettek részt. A legsikeresebb rendezvény az először megtartott Jászkun Emléknap volt, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.

Az Alapszabályt az év folyamán két alkalommal is módosították. A törvényszéki végzés ennek ellenére a közhasznúsági kérelmet február 16-án jogerősen elutasította. Pillanatnyilag „egyesület” bejegyzéssel működik a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete.

Az értékelést és a pénzügyi beszámoló után Balla László alpolgármester az önkormányzat támogatásáról biztosította az egyesületet. Végezetül a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a beszámolókat, valamint a 2016-os munkatervet.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!