Helyi hírek 2016. május 2. 09:30

Korózs Lajos szerint nem sok jóra számíthatnak a nehéz helyzetben élők

Képgaléria
Korózs Lajos szerint nem sok jóra számíthatnak a nehéz helyzetben élők
Akik nyomorult helyzetben voltak, azok jövőre sem számíthatnak változásra – fogalmazott Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának alelnöke a Kiskunfélegyházán megtartott fórumán, illetve sajtótájékoztatóján.

A párt szakpolitikusa pesszimista véleményét a jövő évi költségvetés tervezetének megismerése után fogalmazta meg. Kifejtette: nagyon sokan nem tudják, hogy szorosra volt húzva a védőháló Magyarországon. A kormány, arra hivatkozva, hogy az ország nem tudja finanszírozni, elkezdte ezt lebontani.

- A múlt évben eltörölték a lakhatási támogatást, ami mintegy 500 ezer családnak nyújtott segítséget. Nagyon sok család került adósságcsapdába az elmúlt években, ami a rezsihátralékok felhalmozásából adódott. Ennek kezelésére alakult ki az adósságkezelési szolgáltatás, ami jó volt arra, hogy ezen keresztül a települési önkormányzatok segítséget tudtak nyújtani a bajba kerülteknek. A múlt évben ezt is eltörölték. De eltörölték a méltányosságból eredő közgyógyellátást, a méltányossági ápolási díjat is. Eltörölték a rendszeres szociális segélyt, ami azoknak járt, akik a munkanélküli ellátásból kikerültek – bár aktívak voltak -, és reményük sem volt arra, hogy munkahelyet találjanak maguknak. Ezek helyére a kormány betette a települési támogatást, de a megfelelő forrásokat nem biztosította hozzá. Így emberek tízezrei, százezrei estek el szociális juttatásoktól. Számomra ez a mentalitás elfogadhatatlan, és minden erőmmel azon vagyok, hogy ezen változtatni lehessen – tette hozzá.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!