Itt a vakáció – Mire figyeljünk a táborválasztásnál?

Itt a vakáció – Mire figyeljünk a táborválasztásnál?

2017. június 19. 09:30

10 hét a nyári szünet, ebbe akár 2–3 tábor is beleférhet: ottalvós vagy bejárós, sport vagy kézműves témájú, az iskola által szervezett vagy hivatásszerűen ezzel foglalkozó szakemberek által meghirdetett. Mire figyeljünk a tábor kiválasztásánál? Min múlhat, hogy jól fogja-e magát érezni a gyermekünk? A Budapesti Békéltető Testület által kiadott Mindennapi fogyasztóvédelem című magazin legfrissebb számának cikke néhány alapvető fontosságú szempontot mutat be.

Részletek
Lechner, az alkotó géniusz

Lechner, az alkotó géniusz

2017. június 18. 13:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a június 23-án, pénteken 17 órakor tartandó kiállítására a Hattyúházba. A Lechner, az alkotó géniusz című tablókiállítást dr. Sisa József, az MTA BTK Művészettörténeti Intézetének tudományos tanácsadója nyitja meg. Köszöntőt mond Brunner Attila művészettörténész. A tárlat augusztus 11-éig látogatható.

Részletek
Ingyenes gyermekprogramok a strandon

Ingyenes gyermekprogramok a strandon

2017. június 30. 08:30

Vidám, játékos programokkal, palacsintával várja a gyermekeket a Félegyházi Termál Parkfürdő július 2-án, vasárnap. Vízparti koncertet ad a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar de kipróbálhatják Vörös János népi játékait és a pedálos gokartot is.

Részletek
XV. Kossuthvárosi juniális

XV. Kossuthvárosi juniális

2017. június 23. 12:30

Június 24-én, szombaton ismét Kossuthvárosi Juniális várja a körzet és a város lakóit az óvoda mögötti füves parkban. Az eddigi évekhez hasonlóan színes programok szórakoztatják majd a látogatókat, a vállalkozó kedvűek főzőversenyen is részt vehetnek, ígéri a rendezvény két szervezője, dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő.

Részletek
Történelmi forgatag Visegrádon

Történelmi forgatag Visegrádon

2017. június 13. 08:15

Amikor Károly Róbert 1335-ben királytalálkozóra hívta a cseh és a lengyel uralkodót, az udvarnép hatalmas ünnepséget tartott a vendégek és kíséretük tiszteletére. Ennek a középkori dínomdánomnak a forgatagát idézi meg a Visegrád történelmi városrészeiben zajló szabadtéri fesztivál.

Részletek
Közönségtalálkozó a könyvtárban

Közönségtalálkozó a könyvtárban

2017. június 26. 16:30

Közönségtalálkozót tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a Rabigába hajtva - Fejezetek Kiskunfélegyháza szovjet megszállásából, hadifogság, kényszermunka című könyv megjelenése alkalmából. A rendezvény június 27-én, kedden 17 órakor kezdődik a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Előadó: Hajagos Csaba, a Bács-Kiskun Megyei Múzeum munkatársa, a könyv témafelelőse, a kutatás szakmai vezetője.

Részletek
Nyílzápor Ópusztaszeren

Nyílzápor Ópusztaszeren

2017. június 11. 10:15

Vegye célba Ópusztaszert, váljon részesévé az ősi magyar kultúrának! A Pozsonyi-csata 1110. évfordulója alkalmából Ópusztaszerre érkeznek a nagyszentmiklósi kincsek. A XI. Nyílzápor és íjásztalálkozón több ezer nyílvessző festi sötétre az eget június 18-án, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték

Hattyúkerti zenés esték

2017. június 7. 07:30

Júniusban immár hagyományosan zenei csemegék várják az értő füleket a Hattyúházba. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár három alkalommal kedveskedik zeneszerető közönségének szabadtéri előadásokkal. Június 8-án, csütörtökön 18 órakor a Palestrina kamarakórus Szatmári Imre vezetésével mutatja be műsorát. Június 15-én, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola zenei pályára készülő végzős növendékeinek koncertje lesz látható. Június 30-án, a hattyúkerti zenés esték sorozat vendége a „The fusion art” lesz. Előadók: Földi Jácint trombita, Kovács Levente billentyű, Várkonyi Zsolt basszusgitár és Varga Ákos ütős hangszerek.

Részletek
Író-olvasó találkozó Rácz Zsuzsával

Író-olvasó találkozó Rácz Zsuzsával

2017. június 6. 11:30

A kiskunfélegyházi Ünnepi könyvhét alkalmából szerveznek író-olvasó találkozót Rácz Zsuzsa íróval, a Richter Aranyanyu-díj alapítójával. A június 6-án, kedden 17 órakor kezdődő rendezvény vendége Garai Erzsébet, Richter Aranyanyu-díjjal kitüntetett kiskunfélegyházi díjazott lesz a Hattyúházban.

Részletek