IV. Helyi Termék  Ünnep Kecskeméten

IV. Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

2016. április 21. 10:20

Negyedik alkalommal rendezi meg Kecskemét Főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a IV. Helyi Termék Ünnepet május 7-én és 8-án, melynek kiemelt programja a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében a Bács-Kiskun Megyei Értékek Napja. A kétnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat.

Részletek
Fúvószenekari találkozó Kiskunfélegyházán

Fúvószenekari találkozó Kiskunfélegyházán

2016. április 30. 11:30

Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozóra és Versenyre kerül sor május 7-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban. A rendezvény díszvendége Balázs Árpád, Erkel-díjas, Magyar Örökség Díjas és Érdemes Művész, zeneszerző, Kiskunfélegyháza díszpolgára lesz.

Részletek
II. Kutyás séta

II. Kutyás séta

2016. április 22. 07:30

Második alkalommal szervezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a Jótékonysági kutyás sétát április 24-én, vasárnap 16 órától a Hősök Parkjában, ahol sor kerül egy bemutatóra a Kiskunfélegyházi Kutyaiskola növendékei jóvoltából. Ez után a Kossuth utcán sétálnak két- és négylábúak, majd visszatérnek a Hősök Parkjába. Az idei sétán is a helyi menhelyet támogatják, az adományokat a helyszínen kihelyezett gyűjtőládába várják. A szervezők kérik, hogy a rendezvényre kutyával érkezők feltétlenül vigyék magukkal az állat oltási könyvét.

Részletek
Simon Miklós képzőművésznek nyílik kiállítása

Simon Miklós képzőművésznek nyílik kiállítása

2016. április 13. 07:30

A városi könyvtárban kerül sor Simon Miklós szegedi születésű képzőművész kiállításának megnyitójára április 15-én, pénteken 17 órakor. A tárlatot Marton Árpád kulturális újságíró mutatja be. Közreműködik Varga Katalin, a Credo együttes tagja. A kiállítás május 14-éig látogatható.

Részletek
Örömvonalak

Örömvonalak

2016. április 12. 12:30

Dr. Farkas Gábor DLA Ybl-díjas könyvbemutatójára kerül sor április 14-én, csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban. Az Örömvonalak című kötetről a szerzővel Borzák Tibor újságíró-szerkesztő beszélget. A vendégeket Rosta Ferenc alpolgármester köszönti. A könyvet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatják.

Részletek
Fiatal kutatók bemutatkozása

Fiatal kutatók bemutatkozása

2016. április 12. 15:30

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt április 18-án, hétfőn, 17 órára a „Fiatal kutatók bemutatkozása” előadás-sorozatában Farkas Kristóf Vince történész, PhD hallgató (Jász Múzeum) doktori disszertációjának ismertetésére. Témája: A Jászkun kerület tisztikara és társadalmi kötődése – kiemelten a Kiskun kerület bemutatása.

Részletek
A Bánhidy család története

A Bánhidy család története

2016. április 22. 17:30

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt április 23-án, szombaton 15 órára, Bánhidy Attila nyugalmazott gépészmérnök, családkutató előadására. Az előadás témája: Kiskunfélegyháza elszármazott nemes családjai - A Bánhidy család.

Részletek
Kórushangverseny Kiskunfélegyházán

Kórushangverseny Kiskunfélegyházán

2016. április 21. 12:30

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete szeretettel vár mindenkit április 23-án, szombaton 16 órakor a 40. Bárdos Lajos Zenei Hetek kertében rendezendő kórushangversenyére a művelődési központba.

Részletek
Tárt kapuk - nyitott nap a félegyházi múzeumokban

Tárt kapuk - nyitott nap a félegyházi múzeumokban

2016. április 11. 15:30

Szeretettel vár minden érdeklődőt programjaira a Kiskun Múzeum április 16-án, szombaton 9-17 óra között. A nyílt napon díjmentesen látogatható a Kiskun Múzeum (dr. Holló Lajos u. 9.), a Petőfi Sándor Emlékház (Petőfi u. 7.) és a Móra Ferenc Emlékház (Móra Ferenc u. 19.).

Részletek