Sebestyén Márta ad koncertet Félegyházán

Sebestyén Márta ad koncertet Félegyházán

2017. augusztus 7. 10:00

Az OrgonaPont sorozat célja, hogy a nyári pihenések ideje alatt a kikapcsolódást kereső közönség a kínálkozó szórakozási repertoárban találjon nívós élményeket ígérő, kifinomult és egyben szórakoztató muzsikát. Az ország 10 városában: Tihanyban, Balatonlellén, Balatonbogláron, Sopronban, Egerben, Győrben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán és Békéscsabán illetve e helységek katolikus, evangélikus és református templomaiban rendez a Filharmónia Magyarország orgonakoncerteket. A júniusban indított, s azóta már népszerű hangversenysorozat augusztus 18-án, pénteken 17 órakor érkezik Kiskunfélegyházára.

Részletek
Ismét Kecskemét lesz a dzsesszfőváros

Ismét Kecskemét lesz a dzsesszfőváros

2017. július 22. 16:00

Augusztus 3-a és 6-a között rendezik meg a kecskeméti dzsesszfesztivált, amelynek négy napja alatt öt színpadon több mint száz zenészt láthat és hallhat majd a közönség. Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt.

Részletek
Dinnyenap Ópusztaszeren

Dinnyenap Ópusztaszeren

2017. augusztus 4. 12:30

Ugye tudja, hogy a magyar dinnye más, mint a többi? Sokkal jobb ízű és derűsebb élményt nyújt a fogyasztása közben. Itt az idő, hogy találkozzon a magyar napfény által érlelt gyümölcsökkel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, augusztus 5-én, szombaton.

Részletek
Tisztelgés ’56 mártírjai előtt

Tisztelgés ’56 mártírjai előtt

2017. július 19. 17:30

Szeptember 29-ét az idei évben is az emlékezés és főhajtás napjának szenteli a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, mely alkalommal az 1945-1961 közötti időszak hőseinek és áldozatainak szeretne méltó emléket állítani és kifejezni őszinte tiszteletét és együttérzését. Azoknak, akik lázadtak a kommunista diktatúra elnyomása ellen, az igazságért, a szabadságért, egy jobb élet reményében. Sokan az életükkel fizettek ezért, vagy soha be nem gyógyuló lelki sebeket hordoznak ma is. Állampolgárok százezreit ártatlanul meghurcolták, koncepciós eljárás során elítélték, megfosztva őket szabadságuktól, életüktől, mindenüktől.

Részletek
I. Kiskunfélegyházi Roma Lecsófőző Verseny

I. Kiskunfélegyházi Roma Lecsófőző Verseny

2017. július 18. 17:30

Lecsófőző versenyt rendez a Kiskunfélegyházi Roma Önkormányzat július 22-én, szombaton a Csillag Szolgáltatópontban, régi cigány hagyomány szerint, tűzalágyújtással. A versenyre kis létszámú csapatokban lehet nevezni, az első 3 helyezést díjazzák. Az alapanyagokat: hagyma, paradicsom, paprika, szalonna, kolbász, fűszerek a szervezők biztosítják. Gyülekező 15 órakor, a verseny kezdete 16 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Megismerhetjük Schmidt történetét

Megismerhetjük Schmidt történetét

2017. augusztus 18. 10:30

Augusztus 18-án, pénteken 21 órakor - a Félegyházi Napok keretében - folytatódik a művelődési központ filmklubja. Az ingyenes, kertmozis előadáson a Schmidt története című, 2002-ben készült amerikai vígjátékot mutatják be.

Részletek
Móra Ferenc Emléknap

Móra Ferenc Emléknap

2017. július 18. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Ferenc Emléknap programjaira július 19-én, szerdán.

Részletek