Elhunyt a kenuslegenda, Wichmann Tamás

Elhunyt a kenuslegenda, Wichmann Tamás

2020. február 13. 11:00

Hosszan tartó súlyos betegség után, egy héttel 72. születésnapját követően, február 12-én 21.33 órakor elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes kenus – erősítette meg a Nemzeti Sport megkeresésére Wichmann Balázs, a kenuslegenda fia.

Részletek
Két mérkőzést nyertek a junior kosarasok

Két mérkőzést nyertek a junior kosarasok

2020. február 16. 13:00

A gyulai csapat ellen folytatták jó sorozatukat februárban a Félegyházi TSI junior fiú kosarasai, akik hazai környezetben 89:52-re múlták felül ellenfelüket. Vladimir Vujadinovic edző csapata nagyarányú győzelmet zsebelt be. A játékosok közül mindenki pályára lépett és pontot szerzett. Ezt követően Ceglédre utaztak a félegyháziak, ahol könnyed, 101:37-es győzelmet értek el. A csapat legeredményesebb tagja Gelányi 40 pontot dobott.

Részletek
Megyei döntőt nyert a félegyházi leány U20-as futsalcsapat

Megyei döntőt nyert a félegyházi leány U20-as futsalcsapat

2020. február 12. 09:00

Kecskeméten rendezték meg február 8-án a leány U20-as futsal megyei döntőt. A tornára 5 csapat nevezett a 2000-2003-as korosztályban, köztük a félegyházi játékosokkal felálló Astra korosztályos gárdája. Az Abonyi Péter vezette csapat nagy csatában, jobb gólarányával nyerte meg a megyei döntőt.

Részletek
Kiváló eredmények a szabadfogású birkózóversenyen

Kiváló eredmények a szabadfogású birkózóversenyen

2020. február 10. 14:00

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi birkózók a délkelet-magyarországi régió szabadfogású területi bajnokságán. Négy megye 24 csapata mérette meg magát Mezőberényben, az elmúlt vasárnap. A félegyháziak öt aranyérmet szereztek, továbbá négy ezüstöt és egy bronzot, így tíz versenyző jutott tovább az országos döntőre. Örvendetes, hogy a 12-13 éves korosztály számára kiírt versenyen három 11 éves fiatal is kiharcolta a továbbjutást, ráadásul Hideg Balázs az első helyen. További érdekesség, hogy a fiúk között egy kislány, Rácz Anasztázia a dobogó második fokára állhatott fel a tízfős súlycsoportjában.

Részletek
Elkezdte a bajnokságot a P&P Kiskunfélegyházi HTK - videóval

Elkezdte a bajnokságot a P&P Kiskunfélegyházi HTK - videóval

2020. február 10. 09:00

Bő kéthónapos szünet után útjára indult a labda a megyei felnőtt férfi kézilabda bajnokságban, amelyben a P&P Kiskunfélegyházi HTK is érdekelt. Az őszt a 10. helyen fejezte be a fiatal, junior játékosokra építő együttes, amely február 9-én a Kecel csapatát fogadta. A mérkőzést végig vezetve, 29-22-re a Kecel KC nyerte.

Részletek
Szoros első félidő után győzött a KKC

Szoros első félidő után győzött a KKC

2020. február 11. 14:00

Jól felkészült a félegyházi csapatból, így jelentős erőbedobásra késztette a Kiskunfélegyházi KC csapatát a debreceni Príma SE II. az NB II. felnőtt férfi kosárlabda bajnokság keleti csoportjában. A 16. fordulóbeli találkozón a Constantinum Sportcentrumban csaptak össze felek. Szoros első két negyedet követően a KKC végül 86-69-re nyert.

Részletek
Nyolcgólos döntetlen

Nyolcgólos döntetlen

2020. február 9. 09:00

A Magyar Kupát követően ezúttal a női futsal NB I-ben találkozott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls és a Hajdúböszörményi TE. A kupában az Astra jutott tovább, azonban a bajnoki címvédő Hajdúböszörmény ellen egy csapat sem mehet biztosra. A jelentős átalakuláson átesett böszörményiek ősszel már egyszer meglepték az Astrát. Az akkori 3-3-at követően most is döntetlenre végeztek a felek. A február 8-i mérkőzés 4-4-es pontosztozkodással ért véget.

Részletek
Győzött az extraligás asztalitenisz-csapat

Győzött az extraligás asztalitenisz-csapat

2020. február 8. 19:00

Megszerezte első sikerét a legmagasabb osztálynak számító felnőtt férfi extraligában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata. A helyi játékosokra építő Félegyházi ASI február 8-án a Csákvári TC együttesét múlta felül 4-3-ra. A páros játékot a Korponai Zoltán és Pengő Gábor összetételű duó még elveszítette, az egyéni játékok során azonban sikerült a fordítás. Egyéniben Pengő Gábor mindkét mérkőzését megnyerte, míg Erdélyi Szabolcs és Korponai Zoltán egy-egy győzelmet ért el.

Részletek
Villámrajtot követően nyert a félegyházi futsalcsapat

Villámrajtot követően nyert a félegyházi futsalcsapat

2020. február 8. 18:00

Nyerhető mérkőzésre készültek a félegyházi futsalos lányok február 8-án. Az Abonyi Péter által irányított Astra Kiskunfélegyházi Bulls U17-es leány futsalcsapata Üllőn fogadta a Hajdúböszörményi TE gárdáját. A két együttes ősszel már találkozott egymással, akkor 1-1-es döntetlen született. Azóta a félegyházi csapat felzárkózott, míg a Hajdúböszörményi TE maradt az alsóbb pozíciókban. Az esélyek az Astra mellett szóltak.

Részletek
Történelmi diákolimpiai siker

Történelmi diákolimpiai siker

2020. február 11. 09:00

A 2018/19-es tanévi diákolimpia legeredményesebb iskolája lett általános iskolai kategóriában a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. A díjat 2020. január 22-én adták át a Magyar Tudományos Akadémia székházában. Ez a példátlan siker a diákolimpia programban és a tanulók felkészítésében résztvevő testnevelő tanárok közös munkájának eredménye, illetve a nagyon tehetséges félegyházi diákoknak köszönhető, akik több sportágban országos döntőkben értek el kimagasló eredményt. Az iskola mind a négy testnevelő pedagógusa egykori józsefes tanulóként járult hozzá a sikerhez, ezzel tovább vitték azt a szellemiséget, amelyet a versenyeztetésben már évtizedek óta képvisel az intézmény. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Wolnerné Vidéki Szilvia, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola intézményvezetője.

Részletek