XIX. Lakiteleki Filmszemle – döntött az előzsűri

XIX. Lakiteleki Filmszemle – döntött az előzsűri

2019. november 9. 10:00

116 film érkezett a XIX. Lakiteleki Filmszemlére hazai és határon túli alkotóktól. Az előzsűri október 15-én és 16-án értékelte a beküldött alkotásokat, amelynek eredményeképpen 31 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába. A filmszemle döntője november 26-a és 29-e között lesz a Lakitelek Népfőiskolán. Az előzsűri döntése, illetve a döntőbe jutott filmek listája megtekinthető a népfőiskola honlapján.

Részletek
Kétgólos vereség

Kétgólos vereség

2019. november 2. 16:35

Tovább nyújtotta nyeretlenségi szériáját a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi Vasutas SK. Az alsó régióhoz tartozó félegyházi csapat ezúttal a Lakiteleki TE ellen maradt alul hazai pályán 2-0-ra. Az 5. percben született meg az első találat, Kele Martin öngóljával korán vezetéshez jutottak a vendégek. Az előnyt Erős Gergő duplázta meg a 40. percben. A Vasutas SK maradt a 11. pozícióban, míg a Lakiteleki TE átmenetileg az 5. helyre lépett előre a tabellán.

Részletek
Győzelmi sorozatban a KHTK II.

Győzelmi sorozatban a KHTK II.

2019. november 2. 18:25

5-1-re kiütötte az Izsáki SSE csapatát, így sorrendben a negyedik mérkőzését nyerte meg a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjának 11. fordulójában.

Részletek
Megvédték diákolimpiai bajnoki címüket a józsefes súlylökők

Megvédték diákolimpiai bajnoki címüket a józsefes súlylökők

2019. október 29. 14:30

Október 19-én, Kecskeméten rendezték meg az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia Országos Döntőjét. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola fiú és lány súlylökő csapata immár három egymást követő évben vehette át az első helyezettnek járó aranyérmet. A lány távolugró csapat az előkelő negyedik helyen végzett.

Részletek
Három diákolimpiai bajnok birkózó

Három diákolimpiai bajnok birkózó

2019. október 29. 11:30

Kiemelkedő eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői Kaposváron. A leány diákolimpiai bajnokság résztvevő csapatai közül egyedül a félegyháziak tudtak három bajnoki aranyérmet szerezni, mellette három bronzérmet és egy ötödik helyezést is sikerült elhozni a somogyi megyeszékhelyről.

Részletek
Kiváló eredmények a duatlon diákolimpiai döntőn

Kiváló eredmények a duatlon diákolimpiai döntőn

2019. október 29. 10:00

Október 26-án, Marcaliban rendezték meg a 2019/2020. tanévi duatlon diákolimpia döntőt. A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából tartott versenyen mintegy 700-an vettek részt. A Jogging Plus Sportegyesület utánpótlás-nevelés programjának köszönhetően 14-en is képviselték Kiskunfélegyháza iskoláit az „A” kategóriában.

Részletek
Félegyházi K1-es sikerek

Félegyházi K1-es sikerek

2019. október 28. 18:00

Sikeresen szerepeltek a KHSE versenyzői Provics Gergő és Nagy Krisztián az elmúlt időszakban. A 16 éves Provics Gergő a WFC K1 Országos bajnokságon méretette meg magát, ahol két kategóriában is magyar bajnoki címet szerzett 71 kilogrammban a kadétok között. Eközben Nagy Krisztián az EM Legend Superfight Series K1 gálán lépett ringbe Kecskeméten, ahol a kínai Wang Aoanggal csapott össze. A 2018-as nemzetközi Wushu bajnokság 85 kg-os győztesének eddig kevés legyőzője akadt. Nagy Krisztiánnak azonban sikerült fölé kerekednie, egy alkalommal földre is küldte, amivel kiharcolta a győzelmet.

Részletek
Kimaradó ziccerek, vendég győzelem - videóval

Kimaradó ziccerek, vendég győzelem - videóval

2019. október 28. 10:30

Hatodik mérkőzését játszotta a 2019/20-as szezonban a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata. Az együttes ellenfele ezúttal hazai pályán a Kecskeméti FS DSE II. volt a megyei bajnokságban, október 27-én. A találkozót a rutinosabb vendégek nyerték meg 34-27-re.

Részletek