Az ultrafutás, avagy a határok feszegetése

Az ultrafutás, avagy a határok feszegetése

2023. május 25. 08:00

Az emberi elme és test mindig is vonzódott a határok feszegetéséhez és az új kihívások meghódításához. Az ultramaraton, a hosszútávú futás egyik szélsőséges formája, amelyben a versenyzők a hagyományos maratontáv helyett olykor több száz kilométert tesznek meg. Ez a sportág az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé vált, és a legtöbb ember kíváncsi arra, mi hajtja ezeket a kőkemény sportolókat az ilyen extrém kihívások felé. Herédi-Szabó Péter ultrafutó erről a világról mesélt.

Részletek
Felnőtt magyar bajnoki cím, hazai és nemzetközi sikerek

Felnőtt magyar bajnoki cím, hazai és nemzetközi sikerek

2023. május 15. 12:00

Csepelen rendezték az idei birkózó Felnőtt Országos Bajnokságot, ahol a szabadfogású 70 kg-os súlycsoportban Molnos Norbert nagyon magabiztosan győzte le minden ellenfelét, ezzel magyar bajnoki címet szerzett. A korondi nevelésű fiatalember a sportolás mellett tanítja is a fiatalokat a birkózás tudományára. Ugyanebben a kategóriában Biblia Róbert először vehetett részt felnőtt OB-n, mert még alig múlt 17 éves, de máris a dobogó harmadik fokára állhatott. A szászrégeni fiú már harmadik éve a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia növendéke. A női 59 kg-osok között Tapodi Rebeka ötödik lett.

Részletek
Közgyűlést tartott a Kiskun Vízi és Szabadidő SE

Közgyűlést tartott a Kiskun Vízi és Szabadidő SE

2023. május 14. 18:45

Május 13-án, szombaton megtartotta éves közgyűlését a Kiskun Vízi és Szabadidő SE. Az eseményen  Sebők János elnök értékelte a 2022-es évet az eredmények tükrében. Megállapította, hogy az egyesület sportolói a már megszokott szorgalmas és eredményes munkájuknak köszönhetően igen jól szerepeltek és sok érmet nyertek. Az egyesület létszáma növekedett, de várjuk azokat a kiskunfélegyházi egykori úszókat, akik belépnének az egyesületbe és újra folytatnák sportolói tevékenységüket.

Részletek
Tollaslabda diákolimpia Félegyházán

Tollaslabda diákolimpia Félegyházán

2023. május 11. 12:00

Diákolimpia Országos Döntőt rendez Kiskunfélegyházán a Magyar Tollaslabda Szövetség május 12-e és 14-e között. A városi sportcsarnokban tartandó verseny célja a tanév „Diákolimpiai bajnoka” címek eldöntése; a tollaslabda sportág népszerűsítése, valamint az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése, segítve az MTLSZ utánpótlás-nevelési rendszerét. A verseny fővédnöke Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, védnöke Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke.

Részletek