Turul Koppány – Fekete Sólyom-sikerek

Turul Koppány – Fekete Sólyom-sikerek

2022. július 15. 15:00

Hét évvel ezelőtt a Koppányok hétfős csapata a Felvidéki Marcelházára látogatott a Fekete Sólymok kiválóan megszervezett 3 D-és íjászversenyére. Ekkor még nem sejtettük, hogy az Alföldi Turul és a Felvidéki Fekete Sólyom együtt is szárnyal majd a Kárpátok között.

Részletek
Elhunyt Törőcsik András

Elhunyt Törőcsik András

2022. július 9. 15:00

Több forrásból származó, megbízható információk szerint hatvanhét éves korában elhunyt Törőcsik András, az Újpesti Dózsa korábbi 45-szörös válogatott labdarúgója. A Nemzeti Sport kérdésére a család is megerősítette a hírt, miszerint a futballista szombaton a Honvédkórházban hunyt el, tüdőgyulladás következtében.

Részletek
Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

Itt a vakáció és dübörög a triatlon a Joggingnál

2022. július 5. 14:00

Az elmúlt két hétben az iskolás gyermekeknek megkezdődött a vakáció, ami egyenes arányosságot jelent azzal, hogy dübörög a triatlonszezon. Nem volt ez másként a Jogging Plus Sportegyesület sportolói életében sem. A fiatalok teljes gőzzel készültek és utaztak a ROLLSPED Kft. segítségével Zalaegerszegre, majd egy hét múlva Bajára. Előbbi a Zalatriatlon Sprint 2022 E-ON Utánpótlás Ranglistaverseny volt. Helyszíne a Gerébi-tó, ahol gyönyörű környezetben, igazi zöldövezetben tudták próbára tenni magukat az elszánt sportolók. Valódi elszántságra volt szükség, mert az időjárás kánikulai meleggel jutalmazta meg a jelenlévőket.

Részletek
Strandbirkózásban is jók a félegyháziak

Strandbirkózásban is jók a félegyháziak

2022. július 4. 16:01

Olimpiai sportág lesz 2028-tól a strandbirkózás, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

Részletek
Extrém hőség és bokáig érő homok

Extrém hőség és bokáig érő homok

2022. július 4. 16:00

A IUSTITIA Sport és Kulturális Egyesület a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságával közösen szervezte meg az idei Futó-homok Félmaratont július 2-án, a bugaci homoktengerben. A verseny igazi embert próbáló futás, extrém körülmények között. Célja az egészséges életmód és a szabadidő hasznos eltöltésének népszerűsítése, valamint a futás örömeinek megismertetése korra és nemre való tekintet nélkül. Versenylehetőség az amatőr sportolók részére. Nem utolsó sorban pedig a Kiskunsági Nemzeti Park tevékenységének megismertetése.

Részletek