Ne maradjon ki a bárányhimlő elleni védőoltásból!

Ne maradjon ki a bárányhimlő elleni védőoltásból!

2018. május 15. 13:30

Jövőre hazánkban is a kötelező, térítésmentes oltások közé kerül a bárányhimlő elleni vakcina, ám a rendkívül gyakori és ragályos fertőzés elleni védelmet azoknak a gyerekeknek is biztosítani kell, akik életkoruknál fogva az állami oltóprogramban nem kapják meg a védőoltást – hívják fel a figyelmet szakemberek. A bárányhimlő felnőttkorban többnyire súlyosabb lefolyású.  A terhesség időszakában, illetve a magzatra, újszülöttre pedig különösen veszélyes lehet, ezért a magas hatásfokú védelmet jelentő kétadagos védőoltás beadására a gyermekvállalás előtt is időben gondolni kell.

Részletek
Júniusi véradások

Júniusi véradások

2018. május 29. 15:30

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Májusi véradások

Májusi véradások

2018. május 16. 16:30

Májusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
 Tonnaszám találtak gyanús élelmiszert

Tonnaszám találtak gyanús élelmiszert

2018. április 30. 15:30

Ismét sikeres volt az együttműködés a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között. Mindhárom szervezet részt vett ugyanis az INTERPOL és az EUROPOL szervezte élelmiszerhamisítás elleni nemzetközi műveletben.

Részletek
Szerdán indul a kórházjárat

Szerdán indul a kórházjárat

2018. május 1. 16:30

Május 2-án, szerdán indul az első kórházjárat Kiskunfélegyháza és a kecskeméti megyei kórház között. A beszerzési eljárás eredményeként a félegyházi székhelyű Szalai Busz Kft-vel kötött egy évre szóló szerződést az önkormányzat. A kórházjárat hetente háromszor, hétfő, szerda és pénteki napokon közlekedik. A kényelmes és korszerű, légkondicionált, alacsony padlós Mercedes busz mozgássérültek szállítására is alkalmas.

Részletek
Nyakunkon az allergiaszezon

Nyakunkon az allergiaszezon

2018. április 22. 08:00

Zöldellő fűvel és virágzó fákkal keretbe foglalt kép tárul elénk, de ez a csodás látvány nem mindenkinek nyújt felhőtlen örömet. A természet ébredésével – különösen hirtelen felmelegedésnél – egyszerre nagyon sok virágpor kerül a levegőbe, ami az allergiások számára kellemetlen, sokszor intenzív tüneteket is okoz. Cikkünkben a szénanáthával kapcsolatos leggyakoribb tudnivalókra kerestünk választ Dr. Kerényi Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvosnőt kérdezve.

Részletek
Szent-Györgyi Albert-díjat kap dr. Perlaki Pál

Szent-Györgyi Albert-díjat kap dr. Perlaki Pál

2018. március 31. 18:10

Március 30-án éjfélkor lezárult a Szent Györgyi Albert orvosi-díj szavazása. A kelet magyarországi régió 242 jelöltje közül 4799 szavazattal dr. Perlaki Pál a 3. helyen végzett. Hálás köszönettel és tisztelettel tartozik a doktor úr a sok szavazatért, a lelkesítésért, az elismerő, kedves szavakért. Ez a díj méltó elismerés számára a Kiskunfélegyházán, 39 év óta végzett szolgálatáért cserébe. Egy orvos hivatásának értékmérője a betegei szeretete és elégedettsége. Ő valójában szívügyének tekinti a gyógyítást, sokszor a magánélet és a család elé helyezve. Ez a díj megerősítést és lendületet ad számára a folytatásra. Őszinte tisztelettel és köszönettel: Dr. Perlaki Pál és Vizi Judit. Ezt a közleményt adta ki Facebook-oldalán dr. Vízi Judit, dr. Perlaki Pál felesége. A zártkörű díjátadó ünnepséget április 26-án, csütörtökön rendezik Budapesten, az MTA-székház klubjában. Szerkesztőségünk nevében gratulálunk Kiskunfélegyháza szeretett orvosának!

Részletek