Minden idők legdurvább uborkaszezonja köszönthet be idén

Minden idők legdurvább uborkaszezonja köszönthet be idén

2021. július 12. 16:00

A koronavírus-járvány miatt korábban bevezetett korlátozások feloldásával az emberek kiszabadultak, tömegek indultak nyaralni, emiatt néhány kivételtől eltekintve a legtöbb iparágban egy erős megtorpanás tapasztalható. Gál Kristóf, a Klikkmarketing alapítója arról beszélt, az uborkaszezonban sem szabad reflexből berántania a kéziféket a cégeknek, a megoldás sokkal inkább az, hogy másfajta marketing eszközöket kell alkalmazni. A szakértő kiemelte, ugyanazt kell csinálni most, amit eddig is kellett volna.

Részletek
A nagy hőségben több a mezőgazdasági tűz

A nagy hőségben több a mezőgazdasági tűz

2021. július 14. 16:00

Idén nyáron eddig több mezőgazdasági tűzhöz riasztották a tűzoltókat, mint tavaly ugyanebben az időszakban: 64 százalékkal több gabonatábla égett, 60 százalékkal több tarló- és 32 százalékkal több kazaltűz keletkezett, mint egy évvel ezelőtt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Részletek
Vége a korlátozásoknak, újra munkaerőhiány van 

Vége a korlátozásoknak, újra munkaerőhiány van 

2021. július 8. 10:00

Az elmúlt időszakban a világjárvány átalakította a munkaerőpiacot, nyár elejére azonban visszarendeződött a pandémia előtti évhez hasonló állapotra: ismét munkaerőhiány mutatkozik, csakúgy, mint 2019-ben. A Profession.hu saját adatbázisa alapján készített friss felméréséből jól látszik, hogy bár az egy hirdetésre jelentkezők száma egyelőre a világjárvány előtti állapotokhoz képest valamelyest növekedett, közben folyamatos a visszarendeződés. Az elmúlt másfél évet az álláskeresők kiugróan nagy száma jellemezte, egy-egy meghirdetett pozícióra a megszokottnál jelentősen többen jelentkeztek, azonban ez a hullám lecsengeni látszik.

Részletek
A paradicsomot támadja a barna termésráncosodás-vírus

A paradicsomot támadja a barna termésráncosodás-vírus

2021. június 21. 17:30

A paradicsomot és paprikát károsító paradicsom barna termés-ráncosodás vírus (ToBRFV) rendkívül könnyen terjedő, jelentős veszteséget okozó, veszélyes károsító. 2018 óta Európa számos országában teret hódított, és idén egy Csongrád-Csanád és egy Győr-Moson-Sopron megyei termelőnél is igazolta a jelenlétét a Nébih laboratóriuma. A növényvédelmi szakemberek a szükséges hatósági intézkedéseket haladéktalanul elrendelték, valamint megkezdték a fertőzések forrásának felderítését. A vírus csak a növényeket károsíthatja, az emberi egészségre nem veszélyes.

Részletek
Az előírásoknak megfelelően működik a félegyházi vágóhíd

Az előírásoknak megfelelően működik a félegyházi vágóhíd

2021. június 4. 18:00

Vajon mi motiválhatja azt a városi képviselőt Kiskunfélegyházán, aki az egyik legrégebbi és egyben legnagyobb helyi adófizető vállalkozást támadja. Vajon kiknek a szavazatában bízik, mennyit ért a gazdasághoz, amikor az érintett cég az elmúlt öt évben összesen 180 millió forintot adományozott, amelyből  részesült a Félegyházi Térségi Sportiskola, a Szent Benedek PG Középiskola Sportcsarnoka, jutott belőle a városi útfelújítási alapba, valamint a mentőszolgálatnak és a tűzoltóknak.

Részletek
Csúszásban a természet, várni kell a zöldségekre

Csúszásban a természet, várni kell a zöldségekre

2021. május 14. 12:00

Kéthetes elmaradásban vannak itthon a kertészetekben a zöldségnövények a szokatlanul hideg tavasz miatt, így a fogyasztók asztalára is idén legalább ilyen csúszással kerülhetnek majd a friss zöldségek – hívta föl a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti és Beszállítói osztályának vezetője.

Részletek
Új rendszámok jönnek Magyarországon

Új rendszámok jönnek Magyarországon

2021. május 11. 18:00

A vártnál négy évvel hamarabb, jövő májusban jelenhet meg a törvény a sorozatrendszámokról, tehát 2022 tavaszától adják ki az új formátumú rendszámokat – adta hírül Magyar Autóklub magazinja, amelyet a vezess.hu szemlézett.

Részletek