Tűzijátékkal zárul a Városalapítók rendezvénysorozata

Tűzijátékkal zárul a Városalapítók rendezvénysorozata

2015. május 24. 18:20

A Városalapítók Hetének záró napja is tömeget vonzott a Béke- és Petőfi térre. A napsütéses időben gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakoztak a táncosok, a zenészek és a bábosok produkcióin. A kézművesek is élvezettel mutatták be munkáikat, köztük a fazekalás, a szegedi varrott papucs készítésének fortélyait. A népi játékok, a körhinta rajongói egy pillanatnyi szünetet sem hagytak az üzemeltetőknek. A „Miénk itt a tér” szabadtéri kiállítás szervezőit már arra is felkérték, hogy a Petőfi-kút növényi díszeit őrizzék meg egész évben. Az esti koncertek után 22 órakor tűzijáték zárja a rendezvénysorozatot.

Részletek
Valóban „miénk itt a tér”!

Valóban „miénk itt a tér”!

2015. május 23. 20:50

Ezt érezhették a félegyháziak, amikor ma délután a családdal közösen kilátogattak a Petőfi- és a Béke térre. Képzőművészeink a szabadtéri kiállítás mellett fazekalással, kézműves foglalkozásokkal várták a fiatalokat és felnőtteket. Bábszínház is szórakoztatta a nagyérdeműt, és sok-sok játéklehetőség is adódott, miközben cifra bajuszú férfiemberek sokaságával találkozhattak a városközpontban.

Részletek
Bajuszkirály, akinek a bajusz nem játék, hanem küldetés

Bajuszkirály, akinek a bajusz nem játék, hanem küldetés

2015. május 25. 14:45

A marosvásárhelyi Szentpétery István lett a VII. Kunsági Bajuszfesztivál bajuszkirálya. A harmadik alkalommal megválasztott kunsági bajuszkirály ismét megfogadta, hogy királyi bajuszát jól karbantartja, valamint egy éves királysága idején az ősi magyar bajuszhagyományt és annak követését hirdeti.

Részletek
Félegyháza a bajusz fővárosává vált

Félegyháza a bajusz fővárosává vált

2015. május 23. 19:30

Az ég megszentelte a bajuszfesztivál megnyitóját, csak az a baj, hogy egy kicsit több szenteltvíz jutott a kelleténél – mondta Gulyás László főszervező, amikor a rendezvény délelőtti megnyitóját a zuhogó eső miatt a Béke tér helyett, a városi könyvtárban kellett megtartani. Hozzátette, a bajuszosok nem adják fel, megmutatják a városnak ékességeiket, legfeljebb zárt tereket választanak.

Részletek
Kiderült az ég, megtelt a tér

Kiderült az ég, megtelt a tér

2015. május 23. 14:30

A zuhogó eső miatt nem lehetett megtartani a VII. Kunsági Bajuszfesztivál megnyitóját a Béke téren. Alig két óra múlva, az időjárás jobbra fordultával, megtelt a tér érdeklődőkkel, a bajuszosokkal, a zenei-, harci bemutatóikkal, és a gyermekjátékokat, kézműves portékáikat kínálókkal. Pillanatnyilag remény van arra is, hogy a Garabonciások és a Feltrei Zászlóforgatók színpompás bemutatója is zavartalan lesz kora délután, és a bajuszversenyt is az Ótemplom előtt felállított színpadon lehet megtartani.

Részletek
Az Év Boltja verseny győztesei közt a Félegyházi pékség

Az Év Boltja verseny győztesei közt a Félegyházi pékség

2015. május 22. 17:00

2015-ben először írta ki az Élelmiszer szaklap Az Év Boltja versenyt. A kiírásra csaknem 90 színvonalas nevezés érkezett - a verseny egyértelmű sikerrel debütált. A zsűri először egy rangsort állított össze, majd kiválasztotta a kategóriagyőzteseket, de különleges építészeti megoldásért is díjazott egy üzletet.

Részletek
Mert a bajusz nem csak szőr!

Mert a bajusz nem csak szőr!

2015. május 22. 19:25

Birodalmi-, angol-, természetes- és magyar bajusz. Csak néhány kategória azok közül, amelyeknek viselői megjelennek május 25-én Félegyházán a VII. Kunsági Bajuszfesztiválon. Az előőrs mindenesetre ma már megérkezett. Tartottak is rögtön egy tudományos bajusz konferenciát a Kiskun Múzeumban. A rendezvényen Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész „Pásztorélet” című kiállítását is megnyitotta Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész. Igaz, ő renitens módon, szakáll nélkül vállalkozott a feladatra.

Részletek