Virágba ölelve

Virágba ölelve

2015. július 30. 09:30

A hosszú kánikula dacára pompáznak a virágok Félegyháza főterén a gondoskodásnak és a rendszeres locsolásnak köszönhetően. A lámpaoszlopokon a muskátlik valóságos zuhatagként hullanak alá, a Szent János téren itt-ott még bimbódzik a rózsa, a Hattyúház előtt a Pistike, a polgármesteri hivatalnál előtt pedig a Vinka színesíti a közteret. Vigyázzunk rájuk, mindannyiunk örömére!

Részletek
Csütörtökön az Ipartestületbe várják a véradókat

Csütörtökön az Ipartestületbe várják a véradókat

2015. július 29. 11:45

Ilyenkor nyáron nagy szükségünk van a véradókra. Ezért is szerveztünk Kiskunfélegyházán júliusban három alkalommal véradást. Az elmúlt héten a Rocktárban 34-en (köztük több új véradó), kedden a tűzoltóságon pedig 21-en adtak vért. Csütörtökön az Ipartestületbe várjuk az önkénteseket 9-től 12 óráig – mondta el Sinkó Melinda. A Vöröskereszt területi vezetője azt kéri a véradóktól, hogy vigyék magukkal a taj-kártyájukat, a személyigazolványt és a lakcímkártyát.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. július 30. 12:10

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 30. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar alakult

Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar alakult

2015. július 29. 11:40

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar, amely Magyarországon és a határon túl élő 16 és 26 éves kor közötti fiatalokból szerveződött, július 26. és augusztus 5. között tartja alakuló táborát a Lakiteleki Népfőiskolán, majd koncertkörútra indul - közölte Nyers Alex, a zenekar karmestere az MTI-vel.

Részletek
Arcok a piacról – a dinnyeárus

Arcok a piacról – a dinnyeárus

2015. július 29. 13:00

Nincs hűsítőbb a forró nyári napokon, mint egy szelet jéghideg görögdinnye. Nem véletlen, hogy az idén az átlagosnál is kelendőbb volt a félegyházi piacon Kiss Ferenc portékája, aki 21 éve foglalkozik dinnyetermeléssel.

Részletek
Pótfelvételi lehetőség a Kecskeméti Főiskolán

Pótfelvételi lehetőség a Kecskeméti Főiskolán

2015. július 29. 08:25

Nyolc alapszakot, két mesterszakot és hat felsőoktatási szakképzési szakot hirdetett meg a Kecskeméti Főiskola a pótfelvételiben, amelyekre még be lehet kerülni szeptemberi kezdéssel. A pótfelvételiben azok jelentkezhetnek, akiket ebben az évben nem vettek fel sehova, vagy nem is jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Részletek
Vigyáz ránk a Tourist Police

Vigyáz ránk a Tourist Police

2015. július 28. 16:00

Augusztus 31-éig folyamatosan járőröznek a Constantínum rendvédelmi osztályának diákjai Félegyháza közterein. A Tourist Police feliratú mellényben feltűnő fiúk a nyugalmunkra vigyáznak. Feladatukat komolyan veszik, jelenlétük és figyelmük mindenképpen visszatartó erejű lehet főleg a lopások, zsebtolvajlások terén.

Részletek