Kulturált várók, korszerű szakrendelők a félegyháziaknak

Kulturált várók, korszerű szakrendelők a félegyháziaknak

2015. május 20. 07:30

Elindult a közbeszerzés a félegyházi kórházat érintő 1,2 milliárd forintos TIOP-projektre, ha adminisztrációs problémák nem merülnek fel, úgy várhatóan június hónap második felében a végleges szerződésre is rákerülhetnek az aláírások – mondta el dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes.

Részletek
Május a nagycsaládosok ünnepe is

Május a nagycsaládosok ünnepe is

2015. május 16. 13:45

Közel 60 családot mozgósított a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének hagyományos családi napja. A Szakmaközi Művelődési Házban megtartott rendezvényen kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak szórakozási lehetőséget, elfoglaltságot. Tarnóczki Sándorné elnök, és Csányi József polgármester megnyitóját követően Gulyás László vándormuzsikus szórakoztatta az egybegyűlteket. Ezt követően a gyerekeket kézműves foglalkozások, számtalan játék és filmvetítés várta. A szülők közül többen az egészségügyi mérésekre, illetve véradásra is vállalkoztak.

Részletek
Hazánkfia, Petőfi

Hazánkfia, Petőfi

2015. május 16. 11:45

Az elmúlt évek hagyományát követve békenapi ünnepséget tartott május 14-én a Magyar Békeszövetség, a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete és Kiskunfélegyháza Önkormányzata „Hazánkfia, Petőfi" címmel.

Részletek
Új bölcsődét avattak a Szent Imre herceg utcában

Új bölcsődét avattak a Szent Imre herceg utcában

2015. május 28. 16:30

A mai igényeknek megfelelő, modern bölcsődét hoztunk létre, amely otthont ad a sérült kisgyermekek fejlesztésének. Ez az intézmény a kisgyermekes szülőknek szeretne mindent megadni, amire ebben a korban a babának és a mamának szüksége lehet – mondta az avató ünnepségen Mészárosné Gémes Brigitta, az Apraja Falva Közhasznú Egyesület elnöke.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. május 17. 07:30

Dánffy Antal munkássága és edzői tevékenysége során meghonosította és népszerűsítette Kiskunfélegyházán a kosárlabda sportot, melynek eredményeként a város csapatai jelentős sikereket értek el. A település sporttörténetének egyik kiemelkedő alakja.

Részletek
Csökkent vagy sem a bér?

Csökkent vagy sem a bér?

2015. május 15. 14:15

Jelentősen lecsökkent a buszvezetők fizetése a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. megalakulása óta, legalábbis ami a korábbi Kunság Volán Zrt. egykori munkavállalóit érinti - kapott információt a Petőfi Népe szerkesztősége.

Részletek
Adomány a nagycsaládosoknak

Adomány a nagycsaládosoknak

2015. május 15. 13:30

Az elmúlt héten nagy mennyiségű vaj adományt kapott a Nagycsaládosok  Kiskunfélegyházi Egyesülete - számolt be Tarnóczkiné Tünde, az egyesület elnöke. Az Élelmiszerbanktól érkező mintegy 300 kg vajat - aminek összértéke 750 ezer forint - már szét is osztották.

Részletek
Permetezik a platánfákat

Permetezik a platánfákat

2015. május 26. 13:30

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a város belterületén elvégzik a platánfák növényvédelmi permetezését a délutáni, esti órákban. A munkálatok várható időpontja: május 27., szerda. Amennyiben az időjárás miatt nem végezhető el a növényvédelem, úgy azt 28-án, vagy 29-én pótolják. Kérik a lakosság türelmét és megértését.

Részletek