Mezgé piknik

Mezgé piknik

2015. július 19. 15:00

A városlakók és érdeklődők számára is nyitott tangazdaságot szeretne üzemeltetni a Mezőgazdasági Szakképző Iskola. Ennek jegyében rendezték meg az első lovas, gasztro-, családi napot. A rendezvény keretében rendezték meg a megyei díjlovas bajnokság egyik fordulóját is. A kezdeményezés jó fogadtatásra talált. A szórakoztató programok több mint 500 látogatót vonzottak.

Részletek
Elkészült a csarnok

Elkészült a csarnok

2015. július 20. 15:00

Befejeződött a Kész Aréna városi sportcsarnok felújítása. Ezzel a fenntartási költségek csökkentése és az állagmegóvás volt elsősorban a 3P Kész Aréna célja. A több mint egy hónapig tartó munkálat során többek között a parketta újracsiszolása, újralakkozása történt meg, továbbá kicserélték a kazánégőfejeket, amitől a fűtési költségek jelentős csökkenését várják a jövőben.

Részletek
Hőségriasztás van érvényben

Hőségriasztás van érvényben

2015. július 17. 07:30

Rádi Rudolf, az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy - tekintettel a hőségriadóra - pénteken vizet osztanak a városháza árkádja alatt, valamint a Béke téri piacon, a VSZKSZ pedig locsolja a főbb útvonalakat a városban, illetve több helyen is párakapukat állítanak fel, így nyújtva némi enyhülést a kánikulában.

Részletek
Egy nap az egészségtudatosabb gondolkodásért

Egy nap az egészségtudatosabb gondolkodásért

2015. július 18. 07:30

Az egészség- és környezettudatosabb gondolkodást és életmódot népszerűsítő rendezvényt tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat július 16-án a Szakmaközi Művelődési Házban. Az érdeklődőket ingyenes előadások, szűrővizsgálatok, termékbemutató és gyógytorna várta.

Részletek
Nótás kedvét 90 évesen sem veszítette el

Nótás kedvét 90 évesen sem veszítette el

2015. július 17. 16:00

Egy nóta is felcsendült a 90 éves Almási Imréné születésnapi köszöntőjén. Miután a város nevében Balla László alpolgármester átadta a virágcsokrot és oklevelet, a beszélgetésből kiderült, hogy Rozika néni imád énekelni. Egy kevés pezsgő után az ünnepelt - a köszöntésre érkező vendégekkel együtt - el is énekelte „A Maros-menti fenyves erdők aljában” című kedvenc nótáját.

Részletek
A nyári lazulásra igényt tartanak a Darvas téri gyerekek

A nyári lazulásra igényt tartanak a Darvas téri gyerekek

2015. július 17. 09:00

Szülők és támogatók segítségével egy kis lazulásra várták a Darvas tér gyermekeit július 15-én az iskola udvarára. Jöttek is a fiatalok örömmel. Népszerű volt az aszfaltrajz verseny, a kézműves foglalkozás éppúgy, mint az arcfestés és a csillámtetoválás. De a sportvetélkedőkön is aktív volt minden gyerek.

Részletek
Lakossági fórum Haleszban és Selymesben az ívóviz hálózatról

Lakossági fórum Haleszban és Selymesben az ívóviz hálózatról

2015. július 20. 07:30

Befejezéséhez közeledik az ivóvíz hálózat kiépítése a haleszi és a selymesi városrészben. A munkálatok jelenlegi állapotáról, a hálózathoz csatlakozás lehetőségéről és feltételeiről szervez lakossági fórumot Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője. Július 21-én, kedden 17 órakor a Haleszi Gazdakör épületében, Július 22-én, szerdán 17 órakor a Selymesi közösségi házban a kivitelező szakemberek adnak tájékoztatást és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Részletek