A szakma sztárjai a mezgében

A szakma sztárjai a mezgében

2014. április 28. 20:57

A Mezgés napok keretében április 28-án szakmai előadásokat tartottak a Mezőgazdasági Szakképző intézményben. Hecker Valter nyugalmazott egyetemi tanár „Ember és a ló” címmel tartott előadást. bemutatta az ismert fajtákat, elemezte, miként változott a történelem során kedvenc patásunk szerepe mindennapjainkban. Kovács János mestercukrászként tért vissza egykori iskolájába és bemutatót tartott arról, miként is készülnek a marcipán díszítésű torták, a cukorszobor költemények. Az „Év cukrásza” verseny 2011. évi aranyérmese, elkápráztatta cukrásztanuló közönségét, mert szemük előtt készítette el művészinek is nevezhető alkotásait.

Részletek
Ön mivel tölti a hosszú hétvégét?

Ön mivel tölti a hosszú hétvégét?

2014. április 28. 16:13

A négy nap közül egyet már a következő szombaton le kell dolgozni, most mégis ajándékként tekintünk a hosszú hétvége elé. Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól: Mit terveznek csütörtökre, péntekre, szombatra és vasárnapra?

Részletek
Árverezik a Fradi mezt

Árverezik a Fradi mezt

2014. április 25. 19:01

Az Albert Flórián emlékkiállítást követően Horváth Tamás egy Fradi mezt bocsát árverésre. A mezt a jelenlegi csapat valamennyi tagja dedikálta, de aláírásával tisztelte meg ifj. Albert Flórián, Lipcsei Péter, Rákosi Gyula és Ebedli Zoltán is. A zöld-fehér ereklye kikiáltási ára 1000 forint.

Részletek
Hozzászólna? Véleménye van?

Hozzászólna? Véleménye van?

2014. április 25. 11:54

Várjuk Önt a Félegyházi Közlöny Szent János tér 2. szám alatti szerkesztőségében, munkanapokon 8 és 10 óra között! Ha hirdetni szeretne, vagy akár információit megosztani, nálunk jó helyen jár! Ügyeletes munkatársunk a következő 2 hétben: Tóth László Imre

Részletek
IBV Hungária a Frankfurti vásáron

IBV Hungária a Frankfurti vásáron

2014. április 25. 10:47

Városunk egyik legnagyobb munkáltatója, az 500 főt foglalkoztató IBV Hungária Kft. , idén harmadik alkalommal vett részt kiállítóként a nemzetközi világítástechnikai szakkiállításon, a kétévente megrendezett Light and Buildingen. Az április elején, Frankfurtban megtartott vásáron több mint 2300 kiállító képviseltette magát és körülbelül 200 ezer látogató nézte meg a kiállítást.

Részletek
Gyógynövényekkel ismerkedtek a mezgések

Gyógynövényekkel ismerkedtek a mezgések

2014. április 25. 09:30

A gyógynövényekkel ismerkedtek a „Ne légy Jeti” program keretében a mezgések április 23-án. A foglalkozáson résztvevők játékos feladatokat oldottak meg. Fel kellett ismerni a növényeket és magvakat, amelyek tulajdonságairól Lendvai Mária környezeti nevelő adott részletes tájékoztatást. Készítettek körömvirág kenőcsöt és gyógynövény pakolást. Mindezek után finom falatkákat kóstoltak, amelyek vitamindús növényekből készültek. Lendvai Mária arra biztatta hallgatóságát, hogy aki teheti, termessze a gyógynövényeket és használja egészségvédő hatásukat.

Részletek
Elkezdődött a telep-program, megjöttek a tévhitek

Elkezdődött a telep-program, megjöttek a tévhitek

2014. április 25. 08:02

A legfrissebb kutatások szerint alig 45 százalék az esélye annak, hogy egy most 30 éves férfi megérje a nyugdíjkorhatárt, ha a legmagasabb iskolai végzettsége nyolc általános vagy szakmunkás-bizonyítvány. További kockázat, ha lakóhelye hátrányos helyzetű kistérségben van és nincs munkája. Ezeken már csak egy mutató ronthat: ha a telepen élő személy roma származású. Ezen próbál meg segíteni az Európai Szociális Alap, amelynek finanszírozásában megvalósuló „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza Város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” elnevezésű projekt nyitórendezvényére 2014. február 5-én került sor a volt Bankfalui iskola egykori tornatermében. A nyitórendezvény óta eltelt 2 hónapban alaposan felpörögtek az események: a 7-8. osztályos felzárkóztató és az építőipari képzés elindítása után hamarosan a leglátványosabb projektelemekkel folytatódik a program: májusban elkezdődik a Csillagpont kialakítása valamint a Délibáb utca mögötti terület hulladékmentesítése.

Részletek
Gyorsan kijavítják a csatornázás során keletkezett hibákat

Gyorsan kijavítják a csatornázás során keletkezett hibákat

2014. április 24. 09:32

A befejezéshez közeledő csatornaberuházással kapcsolatban tartott lakossági fórumot a Bankfaluban és a Zöldmező lakótelepen Dongó József. A térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy tapasztalatai szerint sok esetben szervezetlen volt a kivitelezés és ebből adódtak problémák. A lakók nyitott munkaárkokra hívták fel a figyelmet, illetve arra panaszkodtak, hogy sok helyen nem megfelelően tömörítették a nyomvonalat. Az utak helyreállítása sem fejeződött be mindenütt.

Részletek