8 millió forintra pályázhat a művelődési központ

8 millió forintra pályázhat a művelődési központ

2015. június 29. 17:30

Legfeljebb 800 ezer forint önerő biztosítása mellett júniusi ülésén hozzájárult a képviselő-testület, hogy a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ Ifjúsági és Közösségi Ház közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra pályázatot nyújtson be.

Részletek
Véradások Kiskunfélegyházán

Véradások Kiskunfélegyházán

2015. július 27. 07:30

Véradásokat szervez július utolsó napjaiban a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. június 29. 10:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek
Éjszaka a múzeumban

Éjszaka a múzeumban

2015. június 28. 15:15

Az idei volt a hetedik esztendő, hogy június utolsó hétvégéje a Múzeumok Éjszakája jegyében telt Félegyházán. Ezúttal is számos helyszín várta az érdeklődőket szombat délutántól vasárnap hajnalig, időszaki és állandó kiállítások, szabadtéri programok, kulturális élmények egész sorával. Bár az eső kissé megijesztette a szervezőket és a látogatókat, elrettenteni nem tudta a közönséget a programok látogatásától. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták az ízlésüknek megfelelő, kulturált szórakozási lehetőséget a kézműves foglalkozásoktól a népi játékokon, táncházon át az igényes muzsikáig. Félegyházán egy éjszakán át ismét a kultúráé volt a főszerep.

Részletek
Közösségformáló halászléfőzés

Közösségformáló halászléfőzés

2015. június 27. 16:15

Hagyományteremtő célzattal második alkalommal rendeztek halászlé főzőversenyt június 27-én a Bajcsy utca 49. számnál, a Szil- Coop mögötti parkolóban. A versenyre a tavalyi évhez képest több csapat, összesen 14 nevezett. A halászlé elkészítése mellett egy összetartó közösség kialakítása is fontos a szervező számára, ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait Somogyi Gábor, a rendezvény megvalósítója.

Részletek
Múzeumi kutatások Bács-Kiskun megyében

Múzeumi kutatások Bács-Kiskun megyében

2015. június 27. 11:30

Közel három éve zajlott le a Bács-Kiskun megyét is érintő múzeum szervezeti nagy átalakítási hullám, amelynek eredményeként az adott települési önkormányzatok fennhatóságai alá kerültek a különböző tagmúzeumok. Ennek az időszaknak az eredményei, tanulságai és a közösen hasznosítható tapasztalatok megosztása érdekében hívta össze „Múzeumi Kutatások Bács-Kiskun megyében" címmel Rosta Szabolcs igazgató a régi és új kollégákat Lakitelekre.

Részletek