Gyereknap

Gyereknap

2015. június 1. 11:00

A gyerekeké volt a Petőfi tér vasárnap. Volt itt arcfestés, gólyaláb, báb és buborék, simogatni való kutyusok, ráérő anyukák és apukák, és legfőképpen: mosolygó gyermekarcok.

Részletek
Zárókoncert

Zárókoncert

2015. június 1. 11:30

A Láma Dalai és az Afrodzagm koncertje csalta a Petőfi térre szombat este mindazokat, akik jó zenével, jó hangulatban szerették volna búcsúztatni a 2015-ös Miénk itt a tér! kulturális fesztivált. A program méltó zárása volt a nagyszerű rendezvénysorozatnak. Mi mást kívánhatnánk, mint hogy jövőre, veletek, ugyanitt!

Részletek
Hőseinkről emlékeztünk május 31-én

Hőseinkről emlékeztünk május 31-én

2015. május 31. 12:45

Május utolsó vasárnapja nemcsak gyereknap, hanem a hősök napja is. Ekkor tisztelgünk azok előtt, akik az Árpád-kortól kezdve a Hunyadiakon át, az 1848-49-es szabadságharc, az első és a második világháború, valamint az 1956-os forradalom idején, egészen napjainkig megvédték és védik az országot külső ellenségektől – mondta Balla László alpolgármester a Hősök parkjában megtartott megemlékezésen.

Részletek
Nyüzsi volt a selymesi közösségi házban

Nyüzsi volt a selymesi közösségi házban

2015. május 31. 10:30

Éltek a meghívással, és a közösségi házban töltötték a délutánt a selymesi gyerekek és szüleik. Nem csalódtak döntésükben, hiszen rengeteg játék, körhinta, íjászat, lovaglás és kocsikázási lehetőség várta őket. Emellett finom ebédet és üdítőitalokat is kaptak. A Selymesért Egyesület elnöke Molnár Tiborné Margitka, és Ván Jenő önkormányzati képviselő szervező munkáját, a gyerekek kiszolgálását, ellátását sok önkéntes is segítette.

Részletek
Mókás és mozgékony gyereknap a könyvtárban

Mókás és mozgékony gyereknap a könyvtárban

2015. május 30. 20:00

Arcfestés, kézműveskedés és lufihajtogatás várta a gyerekeket és szüleiket május 30-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtár családi gyermeknapján. Az udvaron a futókerékpárokat próbálhatták ki az apróságok, majd a Pöttyös Bögre Együttes zenéjére táncolhattak és együtt énekeltek, játszottak a zenészekkel.

Részletek
Az ifjú művészek vették birtokba a Petőfi teret

Az ifjú művészek vették birtokba a Petőfi teret

2015. május 30. 13:00

A főtéren tartotta meg hagyományos családi délelőttjét a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen minden tanszak bemutatkozott. A képzőművészeknek is folyamatos volt a foglalkozásuk, amelyekbe bárki bekapcsolódhatott. A jelenlévőknek lehetőséget biztosítottak a hangszerek kipróbálására is. A táncosok pedig nemcsak bemutatót tartottak, hanem táncba vitték az érdeklődőket. Az intézmény még arra is lehetőséget biztosított, hogy akinek megtetszett valamelyik hangszer, vagy művészeti ág, akkor beiratkozhasson az általa választott tanszakra.

Részletek
Koncertek a téren

Koncertek a téren

2015. május 30. 09:25

A Rocktár indulásától kezdve erősíti a Miénk itt a tér programkínálatát. Nincs ez másként az idén sem, a jó együttműködés gyümölcseként péntek este három különleges formáció lépett a szabadtéri „világot jelentő” deszkákra.

Részletek
Ilyent még nem látott a költő!

Ilyent még nem látott a költő!

2015. május 30. 09:00

A fiúk a vízszintes, a lányok a függőleges rudakon jeleskedtek. Május 29-én a bűnmegelőzési gyermeknap keretében a fiúk street workout bemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt a főtéren, majd a hódmezővásárhelyi Pole Magic Rúdtánc stúdió mutatott be látványos rúd-akrobatika produkciót.

Részletek
Kevesebb magolást, több alkotást

Kevesebb magolást, több alkotást

2015. május 29. 18:40

Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa május 27-én, délután oktatáspolitikai fórumon vett részt a kiskunfélegyházi Móra Klubban. A találkozón szó esett az általános és középiskolákat érintő legújabb változtatásokról, az egyetemre jutás állami korlátozásáról és mindarról, mit ajánl e helyett az MSZP.

Részletek