Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. május 28. 11:15

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 21. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
24 napirendi pontot tárgyal ma a képviselő-testület

24 napirendi pontot tárgyal ma a képviselő-testület

2015. május 28. 10:40

24 napirendi pontot tervez ma, vagyis május 28-án megtárgyalni a félegyházi képviselő-testület. Döntés születik például a a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok üzemeltetése tárgyában, a Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft., Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a 3 P KÉSZ Aréna Kft. közötti körkompenzáció tárgyában.

Részletek
Felszámolják a balesetveszélyt a Mártírok utcában

Felszámolják a balesetveszélyt a Mártírok utcában

2015. május 28. 14:15

A félegyházi vízvezeték cseréje során több lakossági panasz érkezett arról, hogy gondok vannak a betemetett árkok tömörítésével, a közlekedési lehetőségek biztosításával. A Mártírok utcában például a szemétszállító autó feneklett meg néhány napja, órákig lehetetlenné téve a közlekedést. Problémát jeleztek a Béke- és a Gábor Áron utcából is. Bense Zoltán, a térség önkormányzati képviselőjének kérésére május 27-én az önkormányzat vezetése és a kivitelezők helyszíni bejárást tartottak, és egyeztettek arról, hogy a hiányosságokat minél előbb rendbe tegyék.

Részletek
Telefonon is lehet javítani az szja-bevallást

Telefonon is lehet javítani az szja-bevallást

2015. május 28. 10:20

A bevallások feldolgozásakor előfordulhat, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hibát talál a bevallásban. A hibát lehet telefonon is javítani – kivéve, ha az aláírás hiányzik – az adóhivatal Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén.

Részletek
Alap a biztonsághoz - oltóvíz biztosítása a lakóépületeknél

Alap a biztonsághoz - oltóvíz biztosítása a lakóépületeknél

2015. május 27. 15:40

A katasztrófavédelem feladata a hatósági tevékenység és a beavatkozások során is elsődlegesen az élet, és emellett az értékek, az épített és természeti környezet védelme. A közelmúltban több lakossági megkeresés is érkezett az oltóvíz biztosításával kapcsolatosan, ezért összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Részletek
Sikeres volt a Kandó

Sikeres volt a Kandó

2015. május 27. 12:35

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjainak járműve igen jó hatásfokúnak bizonyult a Rotterdamban véget ért Shell Eco Marathon versenyen.

Részletek
„Végy egy könyvet, tégy egy könyvet”

„Végy egy könyvet, tégy egy könyvet”

2015. május 26. 16:10

Kiskunfélegyházán az országos mozgalomhoz kapcsolódóan ma adták át az „OlvasLakokat”. A városi könyvtár már „bababarát” és „madárbarát” terület. Ez adta az ötletet, hogy a könyvtár melletti Herman Ottó emlékparkban, és a város több pontján is, a madáretetőkhöz hasonló formájú kis könyvespolcokat helyezzünk ki - mondta el Kállainé Vereb Mária, a városi könyvtár igazgatója az első „OlvasLak” átadásakor.

Részletek
Köszönetnyilvánítás

Köszönetnyilvánítás

2015. május 26. 15:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, városvezetése és képviselő-testülete tisztelettel fejezi ki köszönetét a Városalapítók Hete rendezvénysorozat példás és rég nem látott magas színvonalú lebonyolításáért és megszervezéséért a Művelődési Központ munkatársainak, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár dolgozóinak, a Kiskun Múzeum kollektívájának, a Városháza munkatársainak, a Polgárőrségnek, a helyi médiák csapatainak, a Kreatív Dekornak, a VSZKSZ-nek, a támogatóknak és valamennyi közreműködőnek, aki részt vett a program sikeres megvalósításában.

Részletek
Dömdödöm az elfogadásról mesélt

Dömdödöm az elfogadásról mesélt

2015. május 29. 09:00

A félegyházi Százszorszép Óvodába költöztették be egy mesejáték erejéig a Göllesz Viktor Speciális Általános Iskola diákjai a Négyszögletű Kerek Erdő lakóit, közöttük a beszélni nem tudó Dömdödömöt. Lázár Ervin mesehősei a toleranciáról, a másság elfogadásáról vittek üzenetet a tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek tolmácsolásában egészséges társaikhoz. Az élmény pedig nézőt és szereplőt egyaránt gazdagabbá tett.

Részletek
Olajozott gyűjtés

Olajozott gyűjtés

2015. május 27. 07:30

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan! Étolaj- és Zsírgyűjtő Akcióhoz. A program ideje alatt - június 15-ig, reggel 6 és este 8 óra között - az intézmény belső udvarán elhelyezett tárolóedénybe beküldhető kitisztított műanyag üdítős és ásványvizes flakonban minden háztartásban és vendéglátásban keletkező használt étolaj és zsír, melyek összeönthetők. A gyűjtött mennyiség arányában az iskola sportszerutalványt kap.

Részletek