Kiváltották a felvételit

Kiváltották a felvételit

2015. április 14. 14:00

Az elmúlt évtizedekben a középiskolás versenyek legmagasabb szintjét az OKTV-k (Országos Középiskolás Tanulmányi Verseny) jelentették. Bár mára már megkopott régi fénye - eltűntek a vele járó előnyök -, azért még mindig nem kis dicsőséget jelent diáknak, iskolának, városnak egy-egy jó helyezés. A legjobb 10 tanuló közé bekerülni mindig nagy sikert jelentett, hiszen a helyezettek mentesültek a felvételik alól.

Részletek
Sokkoló tények – teltházas prezentáció a drog veszélyeiről

Sokkoló tények – teltházas prezentáció a drog veszélyeiről

2015. április 13. 07:30

"Azt mondom: azt csinálsz, amit akarsz. De előbb én bemutatom neked, mivel jár, ha a drogot választod. Gondold végig! És tudom: sokan végiggondolják!" Klobusitzky György mestertanár fogalmazott így, miután két szenvedélyes interaktív előadást tartott a félegyházi művelődési központ dísztermében. Előbb a 6-8. osztályos általános iskolások, majd a középiskolások töltötték meg zsúfolásig a termet.

Részletek
Porrá égett a Lada

Porrá égett a Lada

2015. április 12. 18:10

Porrá égett délután öt óra körül egy személyautó az E-75-ös főút Szeged felőli körforgalmánál. A Lada fiatal, bajai vezetőjét - aki Szeged felől érkezett a városba – a szembejövők figyelmeztették arra, hogy lángok csapnak ki a motorháztető alól. Gyorsan félreállt, és társaival együtt sikerült sértetlenül kiszállni, valamint holmijaikat kimenekíteni az autóból. A lángoló autót a tűzoltók eloltották, de annak nincs esélye, hogy valaha is újra közúti forgalomba kerülhessen. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Részletek
Elégedett árusok és vevők a bolhapiacon

Elégedett árusok és vevők a bolhapiacon

2015. április 13. 13:00

Ragyogó tavaszi napsütés várta a kirakodó árusokat és a vásárlókat az Innovációs központ udvarán megrendezett bolhapiacon április 11-én. A Huszka József Hagyományőrző Egyesület idén is folytatja a használt portékák, régiségek értékesítésére szervezett akcióját, hiszen a tapasztalatok szerint a kirakodók és vásárlók egyaránt igényt tartanak erre. Legközelebb szeptemberben, azt követően pedig advent előtt szervezik meg a bolhapiacot – mondta el Kollár László főszervező, az egyesület tagja.

Részletek
„Az egészség mindenkié”

„Az egészség mindenkié”

2015. április 13. 09:00

A megfelelő testi és lelki egészség nem csak saját magunknak jó, hanem környezetünkre is nagyon jó hatással van – hangsúlyozta Csányiné Pap Andrea az I. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo megnyitóján. Ezért tartották fontosnak a szervezők és kiállítók az egészségnap megrendezését április 11-én a művelődési központban.

Részletek
Felújították a vasúti átjárót Kiskunfélegyházán

Felújították a vasúti átjárót Kiskunfélegyházán

2015. április 12. 11:30

Elkészültek a felújítással a petőfivárosi vasúti átjárónál Kiskunfélegyházán. Az ötnapos lezárásra azért volt szükség, hogy kiegyenlítsék és szintbe hozzák az úttest és az átjáró közötti különbséget, ugyanis az évek során jelentősen kikopott az aszfalt, a kátyúsodás miatt pedig indokolttá váltak a munkálatok. A vágányok úttest-közi részét is kicserélték, az Európában is használatos gumis térkiegyenlítőt alkalmaztak. Megújították a vízelvezetőt, valamint az aljazatkövet is a kor követelményeinek megfelelően alakították ki.

Részletek