Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. augusztus 2. 09:30

Szántó Piroska műveiben megjelenik a szülőhely, az alföldi táj, bár hosszú időn át nem látogatott haza, de alkotásaiból kitűnik, hogy soha nem felejtette el gyermek és ifjú korának színhelyét. Ez a színhely jelenik meg a Bálám szamara című önéletrajzi könyvében, amely irodalmi értéke mellett fontos helytörténeti elemeket tartalmaz. 17 éve, 1998. augusztus 2-án hagyott itt bennünket.

Részletek
Hazánk első Petőfi-ünnepére Félegyházán került sor

Hazánk első Petőfi-ünnepére Félegyházán került sor

2015. augusztus 1. 15:00

Félegyháza költője, Petőfi Sándor fehéregyházi eltűnésének 166. évfordulójára emlékeztünk július 31-én. A koszorúzást követően dr. Tarjányi József a Petőfi Emlékbizottság elnöke mondott köszöntőt. Az ünnepségen közreműködött a Széljáró Balladás Együttes, Petőfi verseit Barna Pap Bianka, a Móra Ferenc Gimnázium és Kovács Ferenc a Szent Benedek Gimnázium, Petőfi Sándor Tagintézményének tanulója idézte.

Részletek
Új versenyautót készített a Kecskeméti Főiskola

Új versenyautót készített a Kecskeméti Főiskola

2015. augusztus 1. 08:25

Ünnepélyesen leplezték le a Kecskeméti Főiskola Formula Student „istállójának" rendezvényén a legújabb versenyautót. Az egyetemisták, főiskolások „mini" Forma 1-es versenyét Európa több országában is megrendezik: a kecskeméti csapat idén szeptemberben egy olaszországi versenyen vesz majd részt az új géppel.

Részletek
Petőfire emlékeztek Kecskeméten

Petőfire emlékeztek Kecskeméten

2015. július 31. 15:20

Petőfi Sándor halálának 166. évfordulóján pénteken Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kortárs Kecskeméti Művészeti Műhelyek (KKM) Katona József Emlékháza és a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület kecskeméti csoportja szervezésében több helyen is megemlékeztek Kecskeméten a költőről.

Részletek
Aláírás- és adománygyűjtésbe kezd az MSZP helyi szervezete

Aláírás- és adománygyűjtésbe kezd az MSZP helyi szervezete

2015. július 31. 12:00

Az MSZP helyi szervezete is csatlakozik a civilek által elindított népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelése, a gyermekvédelemre szorulók ingyenes iskolai étkeztetése, a kötelező kamarai tagság eltörlése, valamint az, hogy az országgyűlési képviselők mandátumuk idejére a fizetésük mellett ne kapjanak nyugdíjat. Emellett folytatják adománygyűjtési akciójukat az iskolakezdésre és a téli felkészülésre koncentrálva. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Tamás a párt helyi elnöke és Eszik Bence, a Societas országos alelnöke július 30-án.

Részletek
Megújult a Cifrapalota

Megújult a Cifrapalota

2015. július 31. 11:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kubinyi Ferenc-programjának anyagi támogatásával megújult Kecskeméten a Cifrapalota homlokzata, a belső terek egy részét is felújították, valamint a pávás terem közösségi térré alakul – mondta Rosta Szabolcs, a kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója a Cifrapalotában tartott sajtótájékoztatón.

Részletek
Közeleg az újabb hőségriadó

Közeleg az újabb hőségriadó

2015. július 31. 10:20

Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárását okozó frontálzóna pénteken kelet felé elhagyja térségünket, mögötte szombaton napos, száraz időre számíthatunk. Bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás már rövid életűnek bizonyul: a jövő héten ismét a napsütésé lesz a főszerep, a kánikula is visszatér, sőt a hőség a hét közepétől fokozódik.

Részletek