Érettségi vizsga 120 éve Félegyházán

Érettségi vizsga 120 éve Félegyházán

2015. április 20. 07:30

Városunk legrégebbi középiskolája (jogutóda a mai Móra Ferenc Gimnázium) 1809-ben még csak négyosztályos kisgimnáziumként kezdte meg működését. Az idők során algimnáziummá vált, majd az 1890-es évektől kezdték fokozatosan nyolcosztályos, érettségit adó főgimnáziummá fejleszteni. (A főgimnázium megfelel a mai általános iskola felső tagozatának és a mai középiskolának.)

Részletek
Megszedhetjük magunkat

Megszedhetjük magunkat

2015. április 20. 11:00

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár ötödik alkalommal valósul meg május 15-17. között. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Részletek
Kutyafesztivál a Hősök parkjában

Kutyafesztivál a Hősök parkjában

2015. április 20. 09:35

Büszke gazdik, jól nevelt kutyusok és sok-sok érdeklődő gyűlt össze a Hősök parkjában április 18-án a kutyás sétára. A találkozó legaktívabb résztvevői a gyerekek voltak, akik élvezettel segédkeztek a bemutatókon és rajongással simogatták, kényeztették a négylábúakat.

Részletek
Virágba borult a főtér

Virágba borult a főtér

2015. április 19. 19:30

Mára igazi ünneppé vált Kiskunfélegyházán a Tavaszi Virágünnep. Éppen ezért emlékezett meg megnyitójában a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület városvédő csoportjának 2008-as kezdeményezéséről megnyitójában Csányiné Pap Andrea. A Szép Félegyházáért Kör céljai közé tartozik a múlt értékeinek megőrzése, a jelen szépségeinek ápolása és a jövő szép városának kialakítása. Ehhez a vonulathoz tartozik a virágünnep is.

Részletek
Kampány a nevelőszülői hivatás népszerűsítésére

Kampány a nevelőszülői hivatás népszerűsítésére

2015. április 18. 15:20

Egyedülálló kampányt indított az SOS Gyermekfalvak azért, hogy népszerűsítsék a nevelőszülői hivatást. Filmjükben olyan szuperhősök mentik meg a legkiszolgáltatottabb gyermekeket, akiknek valójában nincsenek szuperképességeik, mindössze gondoskodó és biztonságos családi hátteret nyújtanak drámai sorsú gyermekeknek.

Részletek
Emlékmű a „madarak atyjának”

Emlékmű a „madarak atyjának”

2015. április 19. 12:30

Magyarország utolsó polihisztorának, Herman Ottónak avattak emlékművet Kiskunfélegyházán a városi könyvtár melletti madárbarát parkban április 18-án. Az ünnepségen Csányi József polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Meizl Ferenc, a Madárbarát Klub elnöke ismertette a tudós munkásságát. A kossuthvárosi óvoda nagycsoportosainak tavaszköszöntő műsora után Talapka István Plébános áldotta meg az emlékművet.

Részletek