Csak az nem érezte jól magát, aki nem is akarta

Csak az nem érezte jól magát, aki nem is akarta

2015. szeptember 5. 07:30

Csak az nem érezte jól magát, aki nem is akarta – fogalmazott egy járókelő a libanapi forgatagban pénteken este. Kétségtelen, hogy gazdag volt a kínálat játékból, kézműves bemutatóból és koncertekből. Közönségből, érdeklődőből sem volt hiány. Az is biztos, hogy örömteli arcokkal, sok mosollyal, érdekes, kedves figurákkal találkozhatott az, aki ezen a napon Félegyháza utcáit járta.

Részletek
Kezdetét vette a mulatság

Kezdetét vette a mulatság

2015. szeptember 4. 21:45

Délután már telt ház volt a városháza előtti téren szeptember 4-én. A Kossuth utcán és a Petőfi téren is nagy volt a nyüzsgés, ahol kézműves portékák, ételek, italok, borok, játékok és mutatványosok várták a nagyérdeműt. A XVII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál hivatalos megnyitóján Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Csányi József polgármester és az Integrál ÁFÉSZ Zrt. képviseletében Dobosné Németh Ottília köszöntötte a félegyháziakat és a város vendégeit. Az üdvözlő szavak után Halász Judit, kicsiknek és nagyoknak szóló koncertjével kezdetét vette a „fergeteges mulatság”.

Részletek
Tisztelgés a libatenyésztők és a feldolgozásban szorgoskodók előtt

Tisztelgés a libatenyésztők és a feldolgozásban szorgoskodók előtt

2015. szeptember 4. 16:00

Az Integrál Zrt. és Kiskunfélegyháza városa fontosnak tartja azt, hogy az évente megrendezendő libafesztiválon tisztelegjenek a szárnyasok nevelői, tenyésztői, a feldolgozásban nap mint nap dolgozók előtt. Teszik ezt egy szakmai konferencia megszervezésével, ahol az ágazat szereplői megismerhetik a fejlesztési- pályázati lehetőségeket, és átfogó képet kapnak az átalakulóban lévő libaágazat helyzetéről, teendőiről. A szeptember 4-ei szakmai konferencián a szakminisztérium képviselői és jeles agrárszakemberek a városházán adtak tájékoztatást a megjelenteknek.

Részletek
Ingyenes tüdőszűrés és egészségügyi vizsgálat a Gorkij utcában

Ingyenes tüdőszűrés és egészségügyi vizsgálat a Gorkij utcában

2015. szeptember 4. 13:30

Mozgó tüdőszűrő állomás érkezett Félegyházára ma délelőtt. A Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi régiójának munkatársai, orvos szakemberei 17 óráig ingyenes tüdőszűrést végeznek a Gorkij utcában. A vizsgálat eredményeit a helyszínen kiértékelik. Emellett lehetőséget teremtenek vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérésre is. Az egészségügyi akció „Az egészséges Bács-Kiskunért” program keretében valósul meg.

Részletek
Székek Braunfelsből

Székek Braunfelsből

2015. szeptember 4. 15:30

Mintegy 340 szék érkezett Félegyházára a napokban a Braunfels adományaként. Az ajándéknak nagy hasznát veszi a város. A székeket azok között az iskolák között osztották szét, amelyeket szeptember 1-jétől az önkormányzat működtet. Az intézményekben a gyerekek már használatba is vették az adományt.

Részletek
LMP: "Vissza kell adni az iskolákat a helyi közösségeknek"

LMP: "Vissza kell adni az iskolákat a helyi közösségeknek"

2015. szeptember 4. 11:40

Az LMP határozottan elutasítja, ha a helyi közösségek feje fölött hoznak döntéseket. Az iskoláknak olyan igazgatókra van szükségük, akik bírják a szülők és pedagógusok többségének támogatását is. Ellenkező esetben komoly feszültségekre kell számítani, ami az oktatás színvonalát is negatívan befolyásolhatja. Legyen vétójoga az oktatói és a szülői közösségnek az intézményvezetők kinevezésénél! - olvasható az LMP megyei szervezetének közleményében.

Részletek
A magyar liba a Monarchia idején is a kedvenc ételek között volt

A magyar liba a Monarchia idején is a kedvenc ételek között volt

2015. szeptember 4. 11:30

A „Monarchia ízei” volt a témája a városi könyvtárban a Kulturális Szalon szeptember 3-ai előadásának. A témáról dr. Pallagi Mária történész beszélgetett Bede Róberttel. A mesterszakács a magyar gasztronómia rövid történetét is felvázolta, mielőtt a korszak gasztronómiájáról beszélt. A libafesztivál okán természetesen szólt arról is, hogy milyen szerepet játszott a félegyháziak kedvenc szárnyasa a Monarchia gasztronómiájában.

Részletek