Örökbeadó anyák, szétszakított kárpátaljai családok...

Örökbeadó anyák, szétszakított kárpátaljai családok...

2024. január 30. 14:00

Örökbeadó anyákról és szétszakított kárpátaljai családokról szólnak a Média a Családért-díj 2023-as győztes pályamunkái. Süveges Gergő, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztő-riportere örökbeadó anyákról készült riportja kapta az idei Média a Családért-díjat. A Külhoni Média a Családért-díjat Szabó Sándor a kárpátaljai családok sorsát bemutató írásáért nyerte el, amely a Kárpáti Igaz Szó című lapban jelent meg.

Részletek
Vágányzári információ

Vágányzári információ

2024. február 29. 14:00

A MÁV Zrt. értesíti utasait, hogy március 2-a és 8-a között a 140 [Budapest —] Cegléd—Szeged vasútvonalon Cegléd—Szeged állomások között a 7019 és 7038 számú vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. A 7038 sz. vonat helyett Kecskemét—Kiskunfélegyháza állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik, amely Városföld községháza autóbusz-megállóhelyen áll meg a vasútállomás helyett.

Részletek
A múlt század elejét idéző bál a Batthyány iskolában

A múlt század elejét idéző bál a Batthyány iskolában

2024. január 29. 12:00

Az 1920-as évek pezsgő világa tárult a vendégek elé a Batthyány Lajos Általános Iskola farsangi bálján. Január 27-én, a kor hangulatát idéző ruhákba öltözött vendégek egy estére visszarepülhettek a múltba. Az aulában egymás mellett táncoltak a flapper lányok és a korabeli úriemberek, mintha csak egy igazi 20-as évekbeli estélyen jártunk volna. Nagyné Mészáros Erika, a Gyermekeinkért Alapítvány elnöke mesélt az esemény részleteiről.

Részletek
Szép eredmények úszásban

Szép eredmények úszásban

2024. január 26. 17:00

Január 25-én, csütörtökön a városi uszodában rendezték meg a Diákolimpia területi úszóversenyét. A Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai is nagyon szép eredményeket produkáltak, ezáltal többen a kecskeméti megyei döntőre kvalifikálták magukat.

Részletek