Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2024. február 2. 14:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2024 4. hetében újszülöttek és elhunyt névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
„Szülőnek lenni a legnehezebb mesterség!”

„Szülőnek lenni a legnehezebb mesterség!”

2024. február 2. 18:00

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár a tőle megszokott módon, most is egy különösen érdekes előadás-sorozatot indított Hétköznapi grafológia címmel. Az első előadás címe – amelyet február első napján tekinthetett meg a nagyérdemű – pedig kifejezetten beszédes, hiszen a „Szülőnek lenni a legnehezebb mesterség” elnevezést kapta.

Részletek
Hónapköszöntő

Hónapköszöntő

2024. február 1. 14:00

Kedves február, hát itt vagy végre! Szép a neved, a megtisztulás istennőjéről kaptad, ez talán kárpótol, hogy 11 hónaptestvéred mind hosszabb nálad. Te 28 napodra most kaptál egy bónuszt, de így is bele kell húznod, mert bizonyítani akarsz, és rengeteg mindennel rukkolsz elő. Mi meg próbálunk versenyt futni az eseményeiddel.

Részletek
Új elnök a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség élén

Új elnök a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség élén

2024. február 3. 12:00

Új elnököt választottak a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség élére január 28-án, Kiskunfélegyházán. A kora és az egészségi állapota miatt lemondott Rácz-Szabó Mihályt Varga György váltja a posztján, akit Fricska István titkár fog segíteni a munkájában. A vasárnapi eseményen megjelent MEBSZ tagok egy szép emlékplakettel köszönték meg leköszönő elnökük több éves munkáját, majd a kötetlen beszélgetés során megvitatták céljaikat és a régi fotók nézegetésével felelevenítették kellemes emlékeiket.

Részletek
Szalagavató ünnepség volt a Mezgében

Szalagavató ünnepség volt a Mezgében

2024. január 30. 18:00

Színvonalas műsorral, hagyományos tánccal zajlott a szalagavató ünnepség a Déli Agrárszakképzési Centrum – Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban január 26-án, pénteken.

Részletek
Nincs teendő az igazolásokkal, de érdemes megőrizni

Nincs teendő az igazolásokkal, de érdemes megőrizni

2024. február 1. 10:00

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és a pénztárakba befizetett összegek után járó adó-visszatérítés összege. Az igazolásokat nem kell beküldeni a NAV-hoz, azokat az elévülési idő végéig meg kell őrizni.

Részletek
Még mindig sok a gyorshajtó

Még mindig sok a gyorshajtó

2024. január 31. 10:00

A megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1188-an lépték át, amely az előző hetekhez képest csökkenést mutat. A jogsértések elkövetőinek minimum 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Az a két sofőr, aki Baja belterületén 103 km/h-val közlekedett az 50 km/h helyett, valamint a 44-es számú főúton 151 km/h-val hajtott a 90 km/h helyett ennél magasabb összegű bírságra számíthat.

Részletek
Áprilisig még van idő intézkedni

Áprilisig még van idő intézkedni

2024. január 31. 12:00

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra hívta fel a lakosság, az önkormányzati és állami szervek figyelmét, hogy a költési időszak kezdete előtt, az év első három hónapjában lehet és kellene elvégezni azokat a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat, amelyek áprilistól tilosak, mert veszélyt jelentenek az állatokra, a biológiai sokféleségre.

Részletek