250 év története egy jubileumi könyvben

250 év története egy jubileumi könyvben

2024. február 3. 13:00

Ünnepélyes keretek között, a városháza dísztermében mutatták be A 250 éves város Kiskunfélegyháza című jubileumi könyvet, február 2-án. Az album mintegy kétéves munka eredményeként született meg, több kiváló helyi művész és szakember közreműködésével, és betekintést nyújt a belváros nyüzsgő forgatagától a sportélet, az oktatás, a kultúra sokszínűségébe, a helyi gazdaság értékeibe. A könyv magyar és angol nyelvű leírásokat tartalmaz, így a külföldi látogatók számára is tartalmas, informatív olvasmány lehet. 

Részletek
Bach- és Vivaldi-est, teltházzal

Bach- és Vivaldi-est, teltházzal

2024. február 2. 20:00

Bach és Vivaldi-estre várta a zenekedvelőket a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola február 2-án, pénteken. A koncert főszereplője Zétényi Tamás csellóművész volt, a győri Széchenyi István Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem zenei együtteseinek vezetője.

Részletek
100. születésnapján köszöntötték a nyugdíjas rendőrt

100. születésnapján köszöntötték a nyugdíjas rendőrt

2024. február 4. 16:00

1953. október 10-én saját kezével írta önéletrajzát Bihal Andrásné Juliska néni, aki ezzel jelentkezett a rendőrségre. A kötelékben közalkalmazottként 1979-ig dolgozott, amikor is nyugdíjba ment. Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100. születésnapján köszöntötte a napokban a főkapitányság legidősebb nyugdíjasát.

Részletek
Medvevadászat Gyertyaszentelő napján

Medvevadászat Gyertyaszentelő napján

2024. február 2. 19:00

Szűz Mária negyven nappal Jézus születése után ezen a napon, vagyis február másodikán mutatta be gyermekét a jeruzsálemi templomban. Innen ered a szentelt gyertya, és a gyertyaszentelés szokása. De ezen a napon, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, egy népi megfigyelés is igen fontos szerepet töltött be elődeink életében.

Részletek
Egy fabábu története

Egy fabábu története

2024. február 2. 16:00

Pinokkió egy életre kelt fabábu, akit Gepetto, az asztalosmester faragott ki, egy olyan farönkből, amelyet cserébe kapott önzetlen jóságáért. Együttélésük szeretetteljes, de nehézségekkel teli. Elérkezik a nap, amikor a fiú hatalmas reményekkel felvértezve iskolába indul, de egy hang másfelé szólítja.

Részletek